Contractele de închiriere pentru locuințele ANL vor fi prelungite pe cinci ani de zile | Legea a fost promulgată de președintele României

0
170

Chiriașii apartamentelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) vor putea să-și prelungească contractul de închiriere pe o perioadă de câte cinci ani. Proiectul de lege a fost promulgat luni de Președintele  României. Pentru a fi aplicat, proiectul de lege trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial. La acest moment, prelungirea contractului de închiriere ale locuințelor ANL se face, succesiv, pe perioade de câte un an de zile. După publicarea în Monitorul Oficial, legea va da dreptul chiriașilor să încheie contracte pe perioade succesive de câte 5 ani de zile. “După expirarea perioadei contractuale iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte 5 ani”, se arată în proiectul de lege. Potrivit inițiatorilor, această măsură vine în ajutorul chiriașilor, în sensul în care valabilitatea contractului pe o perioadă de cinci ani ajută în situația încheierii contractelor de utilități și obținerea vizei de flotant, restul actelor cerute prin legislația în vigoare urmând a fi depuse anual, în vederea reactualizării datelor”.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.