Controale în farmacii după scandalul rețetelor fictive în care este implicat și directorul Penitenciarului Focșani,  Adrian Iacob

0
461

farmacie1 - Controale în farmacii după scandalul rețetelor fictive în care este implicat și directorul Penitenciarului Focșani,  Adrian Iacob

Farmaciile cu circuit deschis din Focșani vor fi luate la bani mărunți în perioada imediat următoare, verificările având la bază scandalul rețetelor fictive cu medicamente oncologice, scandal în care sunt implicați șeful Penitenciarului Focșani, comisarul șef Adrian Iacob, și colonelul (r) Mircea Harca.

Controalele au fost anunțate de directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci, care vrea să afle dacă în Vrancea se eliberează prescripții medicale fictive.

Medicamentul despre care există suspiciunea că ar fi fost eliberat în baza unor rețete false se numește “voriconazolum”, destinat pacienţilor cu infecţii fungice grave. Acest tratament  a fost eliberat din farmacia colonelului (r) farmacist Mircea Harca.

Potrivit oficialului CJAS Vrancea, la nivelul judeţul Vrancea sunt trei reţete eliberate cu medicamentul respectiv. cea mai mare reţetă având o valoare de 3.000 de lei iar modalitatea de prescriere si modalitatea de eliberare ar fi conforme cu legea în vigoare.

În Vrancea, sunt în contract cu Casa de Asigurări peste 80 de farmacii care eliberează medicamente pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here