Controale în Piața Dumbrăveni. Polițiștii au întocmit un dosar penal și au aplicat zeci de sancțiuni

0
86

Piața Agroalimentară Dumbrăveni a fost împânzită de polițiști zilele trecute, aici desfășurându-se între 18 și 20 octombrie o acțiune pentru prevenirea faptelor de furt din genți și buzunare precum și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor în vederea prevenirii răspândirii SARS-CoV2, dar și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc și a gradului de siguranță al cetățeanului. Nu au fost găsiți hoți în flagrant, însă oamenii legii au dat de urma unui tânăr șofer teribilist, care în final s-a ales cu dosar penal. Astfel, potrivit IPJ Vrancea, este vorba despre un tânăr de 22 de ani din Chiojdeni, care a fost depistat pe DN 2 N la volanul unui autoturism deși avea permisul de conducere anulat prin hotărâre judecătorească. Dacă aceasta a fost singura faptă penală depistată, abaterile de la regulile din pandemie au fost cu mult mai multe. Astfel, în Piața Agroalimentară Dumbrăveni, polițiștii au legitimat 231 de persoane și au verificat peste 62 de vehicule, fiind aplicate 65 de amenzi, în valoare de 10.940 de lei. Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost confiscate țigarete și o cantitate de lemn de foc. Nu doar protejarea în fața virusului este importantă. Oamenii legii au și sfaturi pentru cetățenii care frecventează locurile aglomerate, pentru a evita să devină victime ale hoților de buzunare.

FOARTE IMPORTANT!

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi poliția la numărul unic de urgenţă 112!

  • portofelul nu se ține niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coş;

• feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;

• țineți geanta în față, protejând-o cu o mână;

• nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;

• nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;

• aveți grijă la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate; există riscul să fiți urmărit și să vă fie sustrasă suma de bani;

• nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni”, recomandă IPJ Vrancea.

FOTO: Arhivă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.