Controale, noaptea trecută, pe străzile din Focșani | 122 de societăți comerciale, 69 de mijloace de transport în comun și peste 1.500 de persoane verificate de polițiști

0
6564

Polițiștii din cadrul IPJ Vrancea au continuat verificările privind modul în care sunt respectate prevederile impuse de HG nr. 935/2020. Acțiunea care s-a desfășurat noaptea trecută a avut ca principal scop verificarea documentelor justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. La acțiune au participat polițiștii, jandarmi și polițiști locali. Peste 122 de societăți comerciale, 69 de mijloace de transport în comun și peste 1.500 de persoane au trecut prin controalele efectuate de oamenii legii care au aplicat amenzi de peste 16.000 de lei. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea,  în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane. Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor vrânceni”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea. Și în acest caz amenzile nu au întârziat să apară. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.000 de lei, din care 13 sancţiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală  conform Legii nr. 55/2020. Totodată, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare, fiind constatate două infracțiuni la regimul rutier. „Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!”, se mai arată în comunicatul IPJ Vrancea.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.