Controale timp de două săptămâni în piețe, târguri, centre comerciale, piscine, terase precum și la transportul de persoane. Toți cei care încalcă regulile vor fi sancționați

0
1010

În Vrancea se dă milităria jos din pod, iar toți cei care nesocotesc măsurile de prevenire vor fi sancționați. Sau cel puțin așa ar trebui, dat fiind că se anunță puzderie de controale în mai toate domeniile de activitate. Vor fi luați la verificat toți cei care desfășoară activități care presupun o prezență numeroasă a publicului, de la piețe, la piscine, terase și chiar cei care fac transport de persoane. Controalele încep de azi și vor continua până pe 16 iulie, în contextul în care în urmă cu câteva ore, ministrul de Interne Marcel Vela a ținut o videoconferință pe tema evoluției cazurilor de COVID-19 și a măsurilor care trebuie adoptate pentru a limita pandemia. Prefectul județului a dispus ca verificările să fie efectuate de comisii mixte, iar vrâncenii au la dispoziție un nou număr de telefon pentru a semnala neregulile. De mâine, oricine poate suna la 0800800165 pentru a sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Potrivit IPJ Vrancea, în următoarele două săptămâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului Vrancea vor fi angrenate, zilnic, peste 250 de efective. Începând din această seară, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști din cadrul poliției transporturi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Din păcate, campania de minimizare a efectelor virusului și a pericolului pe care îl reprezintă a dus la o creștere a numărului de cazuri depistate. Luând în considerare nevoia de asigurare de acțiuni suplimentare de prevenire și control, prin ordinul prefectului Gheorghiță Berbece s-a constituit un grup de coordonare compus din membri ai Instituției Prefectului, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și Gărzii de Mediu. Activitățile comisiilor mixte se vor desfășura în perioada 3 – 16 iulie 2020, iar în maxim 5 zile de la finalizarea lor se va înainta un raport prefectului Berbece, raport care va cuprinde rezultatele și măsurile dispuse prin actele de control întocmite. Vor fi vizate zonele aglomerate, piețele, târgurile, centrele comerciale, ștrandurile și piscinele, terasele și cluburile în aer liber, transportul de persoane urban și interjudețean. Prefectul a cerut ca măsurile să fie aplicate ferm, fără părtinire, în ton cu solicitarea ministrului Vela care a amintit că a fost rugat de reprezentanții HORECA să-i penalizeze pe cei care nu respectă legea, în detrimentul celor care au înțeles situația în care ne aflăm și necesitatea măsurilor”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.