Controalele pe linia Covid continuă | Un tânăr condamnat definitiv a fost depistat de polițiștii din Adjud și predat Centrului de Reeducare Târgu Ocna

0
299

Un tânăr de doar 19 ani, care avea de executat o măsură educativă privativă de libertate, a fost găsit azi de polițiștii din Adjud, pe când aceștia desfășurau o acţiune în zona pieței și în zona oborului de pe raza municipiului. Acţiunea a avut drept scop menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale și a accidentelor de circulaţie, precum şi limitarea răspândirii virusului COVID-19, iar atunci când l-au legitimat pe tânărul adjudean, au realizat că acesta are o sentință definitivă. Potrivit IPJ Vrancea, tânărul fusese condamnat ieri de către Tribunalul Bacău la măsura educativă a internării într-un centru educativ, pentru o durată de 1 an și 3 luni, iar după ce a fost depistat au fost îndeplinite formalitățile pentru internarea acestuia în Centrul de Reeducare Târgu Ocna din județul Bacău.

Acesta a fost doar unul dintre aspectele comunicate de oamenii legii, referitor la activitățile desfășurate în intervalul orar 09.00 – 13.00 de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Adjud și poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Adjud. Astfel, cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 70 de persoane, au fost verificate 20 de vehicule și 17 obiective de comerț ambulant. „În urma abaterilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2260 lei, 5 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. În cadrul acestei acţiuni au participat atât reprezentanți ai D.S.P Vrancea cât și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

De altfel, controalele pe linia Covid au continuat pe raza întregului județ, în cadrul activităților participând 319 efective în sistem integrat – polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea jandarmi și polițiști locali, precum și cu participarea reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă. Au fost verificate 59 de locații, de la localuri de alimentație publică, gări, pensiuni, terase și până la mijloace de transport în comun. În zonele care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane au fost verificate peste 370 de persoane cu privire la măsurile și interdicțiile impuse pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Covid 19, precum și 35 de societăți comerciale. „Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.370 lei, 3 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 R. Recomandăm în continuare cetățenilor respectarea normelor de protecție sanitară a regulilor de distanțare fizică evitarea locurilor aglomerate precum și portul măștii de protecție în mod corect!”, au transmis polițiștii vrânceni.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.