Control judiciar în cazul primarului orașului Mărășești, Valerică Chitic!

0
685

Judecătorii de la Curtea de Apel Galați au stabilit ca măsură preventivă controlul judiciar pentru 60 de zile în cazul primarului din Mărășești, Valerică Chitic. Săptămâna trecută, magistrații CA Galați au admis în parte contestația formulată de procurorii parchetului Vrancea în dosarul în care primarul Chitic este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni: folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, instigare la abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual, instigare la folosirea, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, constituirea unui grup infracțional organizat. „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Desfiinţează, în parte, încheierea de şedinţă din data de 27.06.2022, (…) ia față de inculpatul Chitic Valerică Dorel măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data de 13.07.2022, până la data de 10.09.2022, inclusiv. (…) Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar pe rolul căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; – să nu părăsească țara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza. (…) Definitivă”, se arată în decizia magistraților de la Curtea de Apel Galați.

CITEȘTE ȘI: Primarul Valerică Chitic scapă de arestul preventiv! Magistrații de la Tribunalul Vrancea au respins propunerea procurorilor

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.