„Cornul şi laptele” din școli ar putea fi înlocuit cu o masă caldă

0
544

Ministerul Educaţiei caută soluţii pentru înlocuirea programului naţional „Cornul şi laptele” cu o masă caldă.

„Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună-două, că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu “Şcoala după Şcoală” este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuiesc resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum “Cornul şi laptele” la o masă caldă. Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele din fonduri structurale să anunţăm. O să anunţăm curând. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie şi ne gândim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri”, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj.

Aceste precizări au venit în contextul în care în ultima vreme s-au înregistrat numeroase cazuri de toxiinfecție alimentară în rândul elevilor care au consumat corn și lapte  primite la școală.

„Discutăm cu colegii de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Agriculturii despre ce se întâmplă în legătură cu produsele şi analizele făcute. Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare nu imediată dar o schimbare reală şi predictibilă a programului înspre masă caldă”, a mai declarat Curaj.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.