Coronavirus Vrancea: 287 de cazuri pozitive

0
278

Numărul cazurilor confirmate pozitiv cu COVID-19 a urcat la 287 în județul nostru, la nivel național fiind raportate de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi au fost confirmate în total 13.163 de cazuri de persoane infectate, 4.869 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 195.508 de teste.

Numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

În județul Vrancea sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea 137 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află 239 persoane, iar alte 85 de persoane sunt în carantină la domiciliu.

La aceștia, pe toată durata carantinării, IPJ și IJJ organizează în comun dispozitive specifice pentru verificare. În cadrul acțiunilor desfășurate de structurile MAI, au fost efectuate în ultimele 24 de ore 2142 de verificări de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării și carantinării, dar și a respectării Ordonanțelor Militare. De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse de polițiști, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și reprezentanți ai Poliției Locale, cu sprijinul forțelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale- Garnizoana Focșani, au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 198.500 lei, persoanelor care nu au respectat dispozițiile privind restricțiile de circulație”, se arată în informarea oficială.

Până azi, 780 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași și Maramureș, au decedat. În Vrancea au fost raportate 20 de decese corelate cu infecția cu coronavirus.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.251 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 184 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.349 de persoane. Alte 20.123 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 519 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se mai arată în comunicarea oficială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.