Coronavirus Vrancea: 32 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore

0
210

Județul nostru a depășit cifra de 1.850 de persoane confirmate pozitiv cu coronavirus de la începutul pandemiei și până în prezent, azi fiind raportate alte 32 de cazuri de îmbolnăviri, față de ziua precedentă. În total, în Vrancea au fost confirmate 1.859 de cazuri, din cele 56.550 de cazuri de persoane infectate la nivel național. Din această cifră totală, 28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În spitalele de la Focșani și Adjud sunt internați 167 de pacienți (față de 150 ieri), dintre care doisprezece la secția ATI: șase la Focșani și șase la Adjud. Numărul vrâncenilor vindecați a ajuns la 881, Direcția de Sănătate Publică Vrancea efectuând până acum 12.637 de teste. În județ alte 291 persoane sunt în carantină la domiciliu, iar alte 176 în izolare la domiciliu.

La nivel național, azi au fost raportate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În afară de această cifră, alți 922 români deja confirmați pozitiv au fost reconfirmați în urma testării, 47 fiind din Vrancea. O altă cifră a zilei este 41: decesele din ultimele 24 de ore. „Până astăzi, 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 04.08.2020 (10:00) – 05.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București. Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. 40 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un deces nu au fost raportate comorbidități”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Ultimele 24 de ore au însemnat pentru structurile MAI îndeplinirea a o serie de acțiuni specifice. Astfel, ISU Vrancea a executat nu mai puțin de cinci misiuni pentru transportul persoanelor confirmate pozitiv la unitățile de profil:
– o misiune cu 2 pompieri și 1 ATPVM, pentru transportul a trei persoane confirmate de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon Focșani la Spitalul Municipal Adjud;
– o misiune cu 2 pompieri și 1 ATPVM, pentru transportul unei persoane confirmate de la Spitalul Militar Focșani la Sectia Boli Infecțioase Focșani;
– o misiune cu 3 pompieri și 1 SMURD, pentru transportul unei persoane confirmate de la Sectia Boli Infecțioase Focșani la Spitalul Municipal Adjud;
– o misiune cu 1 pompier și 1 microbuz, pentru transportul a 7 persoane confirmate de la Spitalul Adjud (6) la Centrul de Dializă Diaverum Focșani;
– o misiune cu 1 pompier și 1 microbuz, pentru transportul a 7 persoane confirmate  de la Centrul de Dializă Diaverum Focșani la Spitalul Adjud (6).

Autoritățile reamintesc că orice abatere de la normele de protecție sanitară poate fi sesizată la linia TelVerde – 0800800165, însă între timp polițiștii și jandarmii continuă acțiunile de verificare: IJJ Vrancea a efectuat o acțiune de control pentru verificarea respectării măsurilor stabilite, cu 2 jandarmi, 29 misiuni mixte cu Poliția municipiului Focșani, Poliția municipiului Adjud, Poliția oraşului Panciu, Poliția oraşului Mărăşeşti, Poliția oraşului Odobeşti, Poliția rurală Gugeşti, Poliția rurală Coteşti, Poliția rurală Goleşti, Poliția rurală Tulnici, Poliția rurală Vidra și Poliția rurală Năneşti. Totodată, IPJ Vrancea a efectuat 33 misiuni pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină, dar și 6 misiuni de depistare/ reținere persoanelor care se sustrag acestor măsuri. Alte 35 de misiuni desfășurate de polițiștii vrânceni au vizat verificarea agenților economici.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.