Coronavirus Vrancea: alți 21 de vrânceni au fost confirmați pozitiv. UPDATE

0
1013

UPDATE: Se menține trendul ascendent și în ceea ce privește numărul vrâncenilor care au nevoie de îngrijiri medicale: față de 136 de pacienți internați în spitalele de la Focșani și Adjud, azi sunt 144 de pacienți, dintre care trei la ATI Focșani și trei la Adjud. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 826, iar Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 11.197 de teste. În plus față de aceste cifre, la această oră se află în carantină la domiciliu 79 persoane, 0 în izolare instituționalizată și 37 în izolare la domiciliu. Vrâncenii au la dispoziție și o linie TelVerde – 0800800165, la care pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Cu sau fără sesizări, oamenii legii au avut zeci de misiuni pe linia verificării modului în care sunt respectate regulile: IJJ Vrancea a efectuat cinci astfel acțiuni, precum și 29 misiuni mixte, cu Poliția municipiului Focșani, Poliția municipiului Adjud, Poliția oraşului Panciu, Poliția oraşului Mărăşeşti, Poliția oraşului Odobeşti, Poliția rurală Gugeşti, Poliția rurală Coteşti, Poliția rurală Goleşti, Poliția rurală Tulnici, Poliția rurală Vidra și Poliția rurală Năneşti, iar IPJ Vrancea a efectuat 26 misiuni privind verificarea prin măsuri specifice a respectării măsurilor impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină, patru misiuni de depistare/ reținere a persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/ carantină și 34 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. Misiuni de control au avut în ultimele 24 de ore și pompierii de la ISU Vrancea, care  au verificat 10 operatori economici. Totodată, aceștia au îndeplinit și misiuni de transport:
– o misiune cu 2 pompieri și 1 ATPVM, pentru transportul a patru persoane confirmate COVID 19 de la Secția Pediatrie, la Spitalul Adjud.
– o misiune cu 2 pompieri și 1 ATPVM, pentru transportul a unei persoane confirmate COVID 19 de la Secția Boli Infecțioase, la Spitalul Adjud.
– o misiune cu 2 pompieri și 1 ATPVM, pentru transportul a unei persoane suspecte COVID 19 de la Secția Boli Infecțioase, la Spitalul Adjud.

Știrea inițială: Numărul total al vrâncenilor confirmați pozitiv de la începutul pandemiei de coronavirus a ajuns astăzi la 1.593, în ultimele 24 de ore descoperindu-se că alte 21 de persoane sunt purtătoare ale virusului. La nivel național, numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 45.902, 1.104 cazuri fiind raportate doar astăzi. Mai bine de jumătate dintre pacienți -25.794, au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor au fost reconfirmate pozitive 258 persoane, 6 fiind din Vrancea. „Până astăzi, 2.206 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 26.07.2020 (10:00) – 27.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, două la categoria de vârstă 50-59 ani, șase decese la categoria de vârstă 60-69 ani, șapte decese la categoria de vârstă 70-79 ani și două decese la categoria de peste 80 de ani. 17 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, se arată în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.