Coronavirusul a ajuns în Primăria Focșani! Un angajat a fost confirmat pozitiv

0
1078

Îngrijorare în rândul angajaților Primăriei Municipiului Focșani, după ce un coleg de-al lor a fost confirmat pozitiv zilele acestea cu coronavirus. Persoana respectivă este internată în acest moment la Spitalul Municipal Adjud – spital suport Covid, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Între timp, la nivelul primăriei s-a luat decizia ca persoanele care au fost contacți direcți ai angajatului confirmat pozitiv să intre în autoizolare de azi, iar accesul publicului în zonele de Relații cu Publicul va fi restricționat. Astăzi, după orele de program, la sediul primăriei se va efectua o dezinfecție în toate birourile din instituție, iar de acum înainte toate evenimentele cultural-artistice programate pentru următoarea perioadă se anulează sau se amână, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus la nivelul județului.

În acest context, primarul Cristi Valentin Misăilă solicită conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea să dispună demararea, în regim de urgență, a unei anchete epidemiologice, dar și testarea întregului personal al primăriei. Pentru aceasta, primarul Misăilă consideră că ar putea fi utilizate o parte din kit-urile pentru testare puse la dispoziția DSP Vrancea gratuit, încă din aprilie. „Primarul Municipiului Focșani atrage atenția conducerii DSP Vrancea că orice întârziere a demarării anchetei epidemiologice, cât și refuzul de testare a angajaților folosindu-se kit-urile predate prin procesul verbal nr. 39596/05.05.2020, poate atrage răspunderea contravențională sau penală a acesteia”, se arată într-un comunicat de presă. În același document se arată că „primarul Municipiului Focșani face un apel public către toți cetățenii pentru a respecta cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.