Corturile şi bannerele trebuie să dispară la miezul nopţii. Găleţi, brichete, şepci, INTERZISE în campanie

0
338

Începând cu miezul nopţii, când începe oficial campania electorală pentru alegerile locale, toate corturile şi bannerele aflate în prezent pe domeniul public trebuie să dispară.

”Interesul nostru e ca toţi competitorii electorali să ştie că din această noapte trebuie să dispară toate materialele de propagandă politică electorală, aflate în spaţiul public la această oră. Începând cu ora 24.00, toate aceste materiale aflate în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite de lege”, a anunţat Constantin Mituleţu Buică, într-o conferinţă de presă.

”Sarcina de a le strânge este a acelor proprietari, deţinători, utilizatori sau persoane fizice care au arborate şi afişate pe domeniul public sau privat acest tip de materiale publicitare”, a mai spus Mituleţu. El a adăugat că, dacă se va constata că s-a încălcat legea, sancţiunile pleacă de la 15.000 de lei şi ajung până la 50.000 de lei, pe finanţarea campaniei electorale, iar Poliţia şi Jandarmeria pot da amenzi între 600 şi 1000 de lei.

Constantin Mituleţu a precizat că sancţiunile pot veni şi din partea instituţiilor de ordine publică şi din partea AEP, care se poate autosesiza în acest sens. El a mai arătat că orice persoană poate face sesizare la Poliţie privind prezenţa unor astfel de materiale de propagandă electorală interzise de lege.

Sunt interzise în campania electorală vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, spectacolele, serbările, focurile de artificii. De asemenea, sunt interzise bannerele, mesh-urile, corturile publicitare, pavilioanele publicitare, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule. La campania pentru alegerile locale nu vor mai putea fi folosite pixuri, căni, ceasuri, tricouri, jachete, geci, impermeabile, pelerine, veste, şepci, căciuli, fulare, sacoşe sau pungi şi alte materiale de poliester, umbrelele, găleţile şi alte materiale din aceeaşi categorie, brichetele, chibriturile, produsele alimentare, produsele alcoolice, ţigările şi alte astfel de produse.

Campania electorală începe oficial vineri, 6 mai, la ora 00.00, şi va dura 30 de zile, iar în 5 iunie vor avea loc alegerile locale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.