Cosmin Timofte, USR Vrancea: “Oamenii trebuie protejaţi de politică, nu dirijaţi de oameni politici”

0
291
Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea, spune de ce a luat decizia să se implice politic și de ce este nevoie de o schimbare majoră în România.

Sunteți nou în politică. Cum ați luat decizia de a vă implica?

30 de ani de la evenimentele din decembrie ’89 am aşteptat ca oamenii pe care îi auzeam invocând profesionalismul, patriotismul şi europenismul să ne conducă pe un drum ireversibil al modernizării României.

Am aşteptat de la consilieri, prefecţi, primari,preşedinţi şi super preşedinţi să facă ceea ce niște politicieni ar trebui să facă. Să lucreze în instituţii pentru a ne oferi condiții pe care să le folosim pentru a nedezvolta: sistem de educaţie adaptat, cultură civică, sistem fiscal care să încurajeze munca şi spiritul omului liber, antreprenorial, sistem de sănătate prin care să ne simţim în siguranţă, recuperarea valorilor de patrimoniu.

Am 41 de ani, m-am încăpăţânat să cred că e bine să nu plec din Focşani, să cred că muncind şi fiind corect faţă de sistemul în care trăiesc, acesta îmi va oferi la rândul lui siguranţă şi posibilitatea unei vieţi libere şi corecte.

După alegerile din 2016 am realizat că nepăsarea costă. Aceste costuri sunt enorme:

  • Lipsa investițiilor importante pentru comunitate.
  • Împrumuturi pentru care ne condamnăm copiii la plată.
  • Justiţie șubredă, cu care nu îţi doreşti să ajungi să ai de-a face.
  • Lipsa securităţii personale în jurul nostru.
  • Învăţământ care nu te încurajează să gândeşti, ci doar să reproduci ceea ce „ţi se dă”.
  • Sănătate pentru care te întrebi de ce mai plătim taxe, pentru că dacă nu ai bani când te îmbolnăveşti, oricum mori cu zile din cauza lipsei dotărilor sau a medicamentelor.
  • Mizeria care cuprinde oraşul, satul în care trăiesc.
  • Lipsa calităţii umane în rândul celor care conduc, preocuparea lor pentru a parveni, pentru a pune mâna pe o leafă bună la stat fără ca măcar să se gândească să lase ceva în urmă comunităţii din care fac parte.
  • Iresponsabilitatea faţă de mediul înconjurător.

Cum ați defini peisajul politic actual?

Consider că cea mai bună guvernare este aceea pe care o simţi cât mai puţin în viaţa de zi cu zi. Din păcate în România, iar în județe ca Vrancea cu atât mai mult, politica înseamnă tot ceea ce trăim. De ce? Pentru că suntem conduşi de aceeaşi clică de foşti nomenclaturişti, cu mentalitatea vechii şcoli comuniste de partid. Ei sunt astăzi burghezia proletară! Ei sunt preocupaţi de a controla tot ce mişcă în societate, să ne dicteze viaţa, să ne fie frică: Nu poţi avea o opinie contra lor pentru că lucrezi la stat sau pentru că ai nevoie de o hârtie de la instituţiile statului pentru a funcţiona.

Ți-e teamă să spui ceva (ţi-e teamă în 2019!) pentru că există posibilitatea să primeşti un control care să te ducă la faliment sau să fii hărțuit la serviciu. Nu poţi să gândeşti un plan de investiţii pentru că nu ştii ce surprize îţi aduce rectificarea codului fiscal peste trei luni. Nu speri să ocupi o funcție pentru care ești bine pregătit pentru că știi că aceasta e acordată întotdeauna sinecurilor de partid.

Asta nu e România în care îmi imaginam să trăiesc în 2019! Asta nu este România ca stat european, asta e România oligarhică, o ţară care este blocată în 1990.Nu mai avem timp să așteptăm de la aceşti oameni, nu mai e loc de nepăsare sau de pasivitate. Consider că fiind pasiv am contribuit la această realitate revoltătoare şi vreau să fac mai mult pentru comunitatea în care trăiesc. Oamenii trebuie protejaţi de politică, nu dirijaţi de oameni politici. Avem nevoie de profesionalism, de oameni liberi și capabili în instituţiile statului. Trebuie să eliminăm comanda politică din aceste instituții, care trebuie să servească oameni, nu partide. Iara cest lucru poate fi obținut doar prin propria noastră implicare, prin exemplul personal. Trebuie să facem bine ţara asta!

Ce ne propune Alianța 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare?

Dacă dorim recuperarea imaginii politicianului român în Europa și a calităţii societăţii civile româneşti la nivel european vom vota o listă de candidaţi capabili, educaţi, de o calitate morală și profesională impecabile, așa cum sunt cei propuşi de Alianţa 2020 USR-PLUS. România trebuie să facă uitate prestaţiile Vioricăi Dăncilă, Mariei Grapini, Noricăi Nicolai şi ale altor europarlamentari de mâna a treia care nu si-au găsit rostul în politica internă și au căutat o alternativă în PE.

Trebuie să conștientizăm importanța faptului că facem parte din Uniunea Europeană şi că singura cale de dezvoltare și modernizare este calea europeană. Dacă ne este clară direcţia europeană, atunci ne este clar că preocuparea pentru a vota cei mai buni oameni pentru PE este la fel de importantă precum atenţia acordată alegerilor prezidenţiale sau parlamentare. În acest an însă, votul la europarlamentare este mai important. De ce? Pentru că poate înseamna rămânerea României în Europa. Efectul nefericit al lipsei unui vot pro european va fi decizia a și mai multor tineri de a părăsi această ţară. Scopul nostru este acela de a aduce românii înapoi, nu de a convinge mai mulţi români că această ţară nu îi vrea!

Deci este important să votăm pentru Europa?

Avem cea mai mare migrație din Europa, fiecare dintre noi avem cel puțin un membru al familiei care munceşte în străinătate. O parte importantă a banilor care asigură consumul sunt bani care ne vin din Europa. Însă pentru o economie sănătoasă avem nevoie de forță de muncă în România.

Prin votul la aceste alegeri, trebuie să dăm un mesaj: Europa nu este Dragnea! Europa suntem noi, românii care muncim şi plătim dările la stat fără să stăm cu mâna întinsă, Europa sunt rudele noastre, plecate la muncă în străinătate, care trimit bani în ţară cu gândul că la un moment se vor întoarce să trăiască acasă.

Oamenii au – cu adevărat – puterea în mâinile lor în ziua votului. Iar asta se întâmplă doar o dată la patru sau cinci ani. O prezenţă mare la vot arată ce doreşte această naţiune, nu ce spun unii politicieni că ne dorim. Mergeți la vot pe 26 mai și votați pentru drepturile nostre de cetățeni europeni!

Votați Alianța 2020 USR PLUS, mișcarea politică a celor care s-au săturat de hoție!

Cosmin Timofte conduce filiala județeană Vrancea a Uniunii Salvați România din anul 2017. Locuiește în Focșani împreună cu familia sa, are un fiu de 16 ani, lucrează în mediul privat și nu a mai făcut politică înainte de USR. (Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale “Alianța 2020 USR PLUS”) și realizat de operatorul economic Atelierul de Internet SRL. Cod unic de identificare: 41190006)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.