Credite mai ieftine în 2016

0
229

2016 începe cu oferte bune pentru cei care vor să împrumute bani de la bănci. Dobânzile şi comisioanele au ajuns la un nivelul minim. Astfel, un credit luat astăzi poate avea o rată la jumătate faţă de cât era acum câţiva ani.

Dobânda ROBOR a scăzut sub 1%. Diferenţa se simte la plata ratelor. De exemplu, la un credit de 200.000 de lei, luat în 2013, rata poate să scadă cu aproape 650 de lei. Băncile se lupta să-i atragă pe doritorii de împrumuturi noi cu dobânzi cât mai mici şi cer comisioane chiar şi de numai 1,5%. Specialiştii sunt de părere că pe termen lung dobânzile vor mai creşte.

Chiar şi aşa, un credit luat cu dobânzi mari în perioada de boom economic poate fi refinanţat în această perioadă, iar rata se poate reduce considerabil.

Sunt bănci care plătesc cheltuielile de refinanţare, cum ar fi evaluarea unui imobil sau documentele întocmite la notar. Iar experţii spun că 2016 poate fi un an bun şi pentru cei care vor să devină proprietari prin programul Prima Casă.

Guvernul a alocat pentru acest program 1,5 miliarde de lei, însă trebuie văzut câte bănci vor mai accepta să acorde acest tip de credit, ţinând cont că bancherii s-au speriat de legea dării în plată.

Legea dării în plată a fost întoarsă de preşedinte la Parlament. Cel mai probabil luna viitoare va intra din nou în dezbatere.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.