Crescătorii de animale vor primi sprijin financiar de la Guvern 

0
142

Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţă, o Hotărâre prin care crescătorii de animale vor beneficia în acest an de sprijin financiar în valoare totală de 56,58 milioane de lei, din care peste 27 de milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 29,4 milioane de lei pentru speciile ovine şi caprine.

„Schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014, acoperă  integral costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic şi, parţial, costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului”, informează Executivul.

Astfel, pentru anul 2017, membrii Guvernului au aprobat suma de 56,58 milioane de lei ca valoare totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru prestatorii serviciilor. Din această sumă, 27,18 milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 29,4 milioane de lei pentru speciile ovine şi caprine.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.