Cristi Misăilă, despre spațiul în care vor lucra doamnele viceprimar: „Nu sunt „la beci”, le-am dat birouri curate, amenajate foarte frumos, cu un secretariat comun”

0
861

Azi, viceprimarii municipiului au venit într-o vizită de recunoaștere în Primăria Focșani, pentru a-și lua în serios noile funcții și, de ce nu, pentru a se pune la treabă. Așa au aflat că birourile în care își desfășurau până acum activitatea foștii viceprimari ai Focșaniului nu mai sunt disponibile, Alexandra Tătaru și Ana Maria Dimitriu fiind îndrumate către parter, într-un spațiu calificat drept „un beci, în care mai lipsesc murăturile”. Primarul Cristi Valentin Misăilă spune însă că spațiul în care vor lucra cele două doamne viceprimar are – sau va avea – cam tot ce trebuie și asigură că nu a fost vorba despre o șicană, ci pur și simplu așa a fost să fie, din lipsa spațiului. Din ce ne-a declarat primarul, singurul birou care ar mai fi fost liber era cel al fostului viceprimar Marius Iorga, de la etajul I, însă din perspectiva sa, doamnele viceprimar o vor duce mult mai bine în noul spațiu de la parter. „Lucrurile se precipită, eu nu înțeleg de ce să ne cramponăm la o discuție de acest fel. Dacă aceasta e prima lor problemă în preluarea mandatului, le spun că au început cu stângul și eu nu o să cedez. Nu sunt „la beci”, le-am dat birouri curate, amenajate foarte frumos, cu un secretariat comun. Ele se ante-pronunță fără să fi mers măcar să vadă. Când au auzit că nu le mai punem la dispoziție birourile foștilor viceprimari, s-au supărat și au plecat. Nu sunt birouri la subsol, sunt la parter, în birourile în care și-a desfășurat activitatea serviciul juridic. Serviciul juridic s-a mutat la etajul 1, unde era biroul viceprimarului Marius Iorga, care avea secretariat propriu, dar și o cameră de protocol. Eu am secretariatul comun cu secretarul general al municipiului din 2016 și nu m-am mai plâns. Ele că au secretariat comun se plâng, vor secretariat individual, că au vizitatori. E vreun secret cine le vizitează? Până să găsesc această soluție chiar mă gândeam să le pun în același birou. Iar birourile foștilor viceprimari nu mai sunt disponibile pentru că funcționarii stăteau foarte înghesuiți și aveam nevoie de spațiu. Pe lângă aceasta, avem foarte multe proiecte și avem foarte multe dosare pe care trebuie să le gestionăm, motiv pentru care avem nevoie de spațiu de arhivare pentru toate acestea. Dacă punem pe hârtie și ar veni cineva să ne controleze la spațiul alocat pentru fiecare angajat în parte, nu reușim să asigurăm condiții tuturor. Vă invit să vedeți cum stau cei de la achiziții, care este un serviciu foarte important. Ca să nu mai spun că acum a venit și Curtea de Conturi și a trebuit să le pun un birou la dispoziție, iar ei stau până la sfârșitul lunii mai. Iar eu nu am unde să țin secretarul municipiului, consilierii personali mi i-am mutat prin toate birourile”, ne-a declarat primarul municipiului, care a promis că va chema jurnaliștii pentru a fi prezentate toate birourile din primărie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.