Criza gunoiului menajer, generată de închiderea rampei de la Haret, se adâncește. Autoritățile caută soluții

0
269

groapa de gunoi - Criza gunoiului menajer, generată de închiderea rampei de la Haret, se adâncește. Autoritățile caută soluții

Vrancea este într-o situație deosebită după închiderea rampei de gunoi de la Haret de către comisarii de la Garda de Mediu. Pentru a nu transforma județul într-o hazna, autoritățile județene au convocat o întâlnire cu primarii şi cu operatorii de salubritate din Vrancea.

La întâlnirea care va avea loc la Consiliul Judeţean vor fi prezenţi reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea curată” şi ai Instituţiei Prefectului. În cadrul întâlnirii, se vor prezenta variantele pe care le au autorităţile locale şi firmele de salubritate pentru a transporta deşeurile menajare după ce Garda de Mediu a închis rampa de gunoi de la Haret.

Ulterior, va mai fi o ședință în care se va lua decizia finală referitoare la rampele de gunoi. Totul ține de bani întrucât depozitarea gunoiului impune cheltuieli de  transport şi taxe. Dacă se va renunţa definitiv la varianta Haret, gunoiul din Vrancea ar putea fi dus la Buzău, la Tecuci sau la Bacău, situație în care facturile plătite de cetățeni ar putea crește, având în vedere distanța pe care se va face transportul gunoiului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.