CROATIA vrea in Spatiul SCHENGEN

0
171

schengen - CROATIA vrea in Spatiul SCHENGEN

Croaţia a decis să solicite aderarea la spaţiului Schengen, a anunţat, azi, ministrul croat de Interne, Ranko Ostojic, menţionând că intrarea în spaţiul european de liberă circulaţie reprezintă un obiectiv strategic al ţării sale.

Oficialul croat a făcut acest anunţ după ce guvernul de la Zagreb a adoptat o declaraţie cu privire la nivelul de pregătire al Croaţiei pentru a se alătura spaţiului Schengen, document ce va fi prezentat, joia viitoare, la Bruxelles de ministrul Ostojic, scrie Xinhua, citată de Agerpres.

Acesta din urmă a precizat că o cerere oficială pentru admiterea în spaţiul Schengen va putea fi depusă numai după ce vor trece doi ani de la aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană, deci nu mai devreme de data de 1 iulie.

El a mai menţionat că procedura de evaluare a dosarului Croaţiei va dura cel puţin un an şi jumătate.

De asemenea, a atras atenţia că rezultatul nu va depinde doar de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru intrarea în Schengen, ci şi de decizia politică a statelor membre ale UE, amintind că România şi Bulgaria şi-au depus de mult timp candidatura pentru a fi primite în spaţiul european de liberă circulaţie, dar ambele încă mai aşteaptă o decizie favorabilă.

material preluat de pe site-ul www.evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here