Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 19 iunie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateCronica dimineții - 11.06.2024

  Cronica dimineții – 11.06.2024

  1. Biroul Electoral Central a transmis, luni seară, rezultate provizorii pentru alegerile europarlamentare, acestea arătând că Alianţa PSD-PNL a obţinut 48,7%, AUR s-a clasat pe locul al doilea, cu 14,95%, iar Alianța Dreapta Unită pe trei, cu 8,61% din voturi. Independentul Nicu Ştefănuţă a obţinut 3,05%. (News.ro)

  2. Profitul companiilor controlate de Guvern a coborât cu 30% în primul trimestru din acest an, în timp ce cheltuielile cu salariile au urcat cu 20%. (Profit.ro)

  3. Președintele REPER, Dacian Cioloş, a declarat că scorul naţional obinut de partid este ”un eşec”. “Este un mesaj şi un duş rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea”, a transmis politicianul care anunţă că va reflecta în perioada următoare la ce urmează să facă. (News.ro)

  4. Pentru prima dată în ultimii 100 de ani, niciun român nu va fi în consiliul local din Sfântu Gheorghe, toți consilierii fiind de la UDMR. Primarul Antal Arpad, reales pentru al cincilea mandat, a propus un „consiliu consultativ”, ca soluție democratică. (Hotnews)

  5. În prezent, aproximativ 35% din numărul total al muncitorilor străini angajați în România au ales să părăsească țară, spre alte țări membre ale spațiului Schengen. (Adevarul)

  Din Cronica Sportivă: Atleta Andrea Mikloş s-a clasat pe locul 5 în finala la 400 de metri, din cadrul Campionatelor Europene de la Roma.

  6. Pentru prima dată în istorie, plățile anuale ale dobânzilor la datoria națională a SUA vor depăși cheltuielile pentru apărare. Se estimează că pentru întregul an fiscal 2024 cheltuielile cu dobânzile vor atinge $900 de miliarde. În primele 7 luni ale anului fiscal 2024, dobânda a fost mai mare decât cheltuielile pentru Medicaid, Medicare și Apărare: $514 miliarde. (Link)

  7. Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei şi liderul UE cel mai apropiat de Rusia, a comentat, luni seara, rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, afirmând că „peisajul politic european s-a mutat spre dreapta şi spre pace”. (News.ro)

  8. Președintele american Joe Biden se situează „la mică distanță” în fața lui Donald Trump în topul preferințelor electorale ale americanilor, conform datelor celui mai recent sondaj de opinie. (Digi24)

  9. Apple a anunțat că va integra ChatGPT în iPhone-uri, în urma unui parteneriat cu OpenAI. (Bloomberg)

  10. Șeful agenţiei de reconstrucţie a Ucrainei, Mustafa Nayyem, a demisionat cu o zi înainte de o conferinţă internaţională privind reconstrucţia pe termen lung a ţării, spunând că a fost împiedicat să participe după ce a fost sistematic subminat de guvernul ucrainean în a-şi face treabă. (News.ro)

  În loc de fotografia dimineții vă prezentăm Harta Franței, cu maro sunt marcate locurile unde extrema dreaptă a câștigat alegerile europarlamentare:

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Descoperire macabră într-un apartament din Focșani! Pompierii au găsit cadavrul unei femei

  Un cetățean din cartierul Gării a solicitat intervenția autorităților după ce a constatat că...

  ULTIMA ORĂ La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție Panciu a decis renumărarea voturilor pentru funcția de primar

  În urma alegerilor din 9 iunie, primarul în funcție – Nicolai Mărăscu (PNL), a...

  Fondul Național de Garantare a Creditelor va emite acordurile de refinanţare în Programul ”Prima Casă”

  Prin adoptarea Ordonanței de Urgență Nr. 58/6 iunie 2024 FNGCIMM este mandatat să emită, acordurile...

  ARTICOLE POPULARE

  GALAȚI: Tragedie în apropiere de Hanu Conachi! Trei muncitori au fost îngropați de vii, unul dintre ei a decedat

  Tragedie la ieșirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Un mail de pământ s-a surpat peste...

  ATENȚIE DN2 este inundat la ieșirea din Vrancea spre Râmnicu Sărat

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat că la ieșire din Râmnicu...

  A murit fostul director al SCCM Focșani, inginerul Lucian Văcăreanu

  S-a stins din viață inginerul Lucian Văcăreanu, fost director al SCCM Focșani și unul...