Cu ce este bine să ștergi ecranul telefonului tău?

0
286

Cu toții avem telefoane mobile sau calculatoare pe care le folosim zilnic sau săptămânal. Pentru că le folosim așa des, inevitabil murdărim ecranul dispozitivului fie de machiaj, grăsime, mâncare, etc. Și chiar dacă atingem ecranul cu mâinile curate, tot putem lăsa pete. Așadar, ce este de făcut? Există două opțiuni numai bune de șters și curățat produsele electronice, conform wikihow.com.

Prima opțiune este să folosim o cârpă din microfibră, ca cea pe care o primim la o pereche de ochelari de exemplu. Chiar și o cârpă din piele de căprioară este foarte bună pentru ecranul dispozitivului nostru. Dacă avem una prin casă, atunci o putem folosi pe aceea. Dacă nu, ar fi bine să investim într-o cârpă de calitate care nu ne va zgâria laptopul sau telefonul.

Înainte de a șterge ecranul, ar fi bine să închidem de tot acel dispozitiv, în special dacă folosim ecranul tactil. Este posibil să vă treziți că sunați pe cineva din greșeală sau că selectați o comandă nedorită. La fel și cu laptopul dacă și acesta are ecran tactil. Putem să îl punem în modul “stand by”. După, curățăm ecranul cu mișcări circulare astfel încât să nu lăsăm nicio urmă. Încercați să nu apăsăți prea tare pe ecran, în special pe cel al telefonului. Pentru multe modele, acesta este destul de fragil și dacă exercităm o forță prea mare pe el, s-ar putea să ne trezim cu o surpriză neplăcută.

Ca să înlăturați cu atenție urme de murdărie, puteți să udați puțin cârpa într-un colț și apoi să ștergeți. Nu udați ecranul laptopului direct. Ștergeți cu acel colț umed, tot în mișcări circulare. În funcție de cârpa de microfibra pe care o folosiți, posibil să fie necesar să o udați înainte, așa că este bine să citiți instrucțiunile înainte. Dacă nu este necesar să o udați, puteți doar să suflați pe ecran pentru a face condens și apoi ștergeți cu microfibra. După ce o folosiți de ceva ori, nu uitați să și spălați cârpa de microfibra cu apă și săpun și lăsați-o să se usuce. Nu ștergeți nimic cu ea udă pentru că nu va avea efectul scontat. Dacă folosiți o cârpă din piele de căprioară, procesul e cam aceleași: folosiți tot mișcări circulare pe ecran.

O altă opțiune de ștergere a ecranului laptopului sau telefonului este să folosiți gel dezinfectant de mâini. Trebuie să fie un gel pe bază de alcool de cel puțin 70%, dar, așa cum am menționat mai sus, încercați să nu puneți soluția direct pe laptop sau telefon. Luați un șervețel de bucătărie sau un prosop de hârtie și turneti gelul pe acesta. Apoi ștergeți ecranele cu aceleași mișcări circulare despre care am vorbit mai sus. După aceea, dacă mai vedeți că mai sunt pete pe ecran, luați și o cârpă din microfibră și mai ștergeți un pic pentru a îndepărta petele umede.

Cele două opțiuni pot fi folosite pentru a curăța orice produs electronic pe care îl folosim în mod curent, de la tabletă, telefon, laptop, computer. Și ar fi bine să o facem și cât mai des posibil, în special dacă ne ținem telefonul în buzunar, în fundul genții, alături de alte obiecte, sau ne cade pe jos etc. Fie că ne dorim sau nu, aceste dispozitive fac parte din lumea noastră de zi cu zi, sau așa este pentru majoritatea persoanelor. Dacă lucrăm de acasă, uneori ne luăm pauza de masă în fața laptopului pentru că “trebuie” să trimitem acel email atunci. Sau poate îl atingem după ce tocmai am mâncat. Așa că pete pot apărea foarte ușor pe ecran, iar uneori poate să acopere ceva important, cum ar fi o cifră dintr-un raport de muncă. Dacă nu lucrăm de acasă, cel mai probabil folosim laptopul ca sursă de informare sau de distracție. Dacă de exemplu mai jucăm jocuri din când în când, cum sunt cele de cazinou, experiența de a face parte dintr-un turneu live poate fi știrbită dacă avem în față un ecran nu tocmai curat.

Dacă nu avem la îndemână unul din lucrurile enumerate mai sus pentru a curăța produsul, în ultima instanță putem să apelăm și la ce avem la îndemână: cum ar fi un tricou din material de bumbac. Încercați să nu folosiți materiale abrazive sau hârtie deoarece acestea pot zgâria telefonul sau laptopul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.