Cu cine defilează partidele la alegerile locale din Focșani. Candidații, sub lupa electoratului

0
709

În curând va începe campania electorală, iar partidele din Vrancea își vor scoate la înaintare tot ceea ce au mai bun pentru a convinge electoratul să pună ștampila pe candidații propuși pe listele pentru Consiliul Local Focșani. Principalii competitori în cursa electorală pentru municipiu ar fi Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România, însă liste au depus și cei de la Alianța Liberalilor și Democraților, Partidul Mișcarea Populară sau Pro România. Ba chiar avem un candidat independent la CL Focșani, Giorgică Vatră. Cel mai probabil, doar primele trei partide menționate vor lua „grosul” la alegeri, depinde acum numai de cât vor reuși să se impună fiecare. În acest moment, legislativul focșănean este compus dintr-o majoritate PSD+ALDE+UNPR+Independent și grupul PNL+UNPR, acest din urmă partid împărțind simpatiile candidaților fix la jumătate: viceprimarul Marius Iorga către prima aripă, Costel Bîrsan către cea de-a doua. Cei doi sunt și în prezent pe listele cu candidaturi, fiecare din partea partidelor cărora le-au stat alături în acești 4 ani. Ambele forțe politice din județ au pe liste o mică parte dintre consilierii actuali, însă sunt și câteva nume mai noi.

PNL deschide lista cu  Liviu George Macovei, fost liberal, fost userist, fost candidat susținut de Împreună pentru Moldova. Macovei este administratorul unei firme de contabilitate, iar săptămâna trecută, la depunerea candidaturilor, a anunțat oficial că s-a alăturat liberalilor. Următorii patru consilieri propuși de PNL sunt și în actualul legislativ: Neculai Tănase, Costel Bîrsan, Ana-Maria Dimitriu și Alina Ramona Drumea. Pe locurile 6 – 8 sunt trei new entries: Victor Dumitru, Livia Silvia Marcu și Ionel Costea. Pe locul 9 este un actual consilier, juristul Corneliu Dumitru Gheoca, iar în continuare, până la poziția 12 inclusiv, sunt nume noi. Este vorba despre Cristian Zîrnă, Sorina Georgiana Ștefănoiu și Nicolae Răduță. Pe poziția 13 este de asemenea un consilier local ales în 2016 pe listele PNL – Alin Claudiu Dobre. Lista PNL continuă cu Ionica Radu – poziția 14, și Lionida Milea – pe 15, în total fiind propuse nu mai puțin de 27 de persoane. După cum se poate observa, nicăieri pe listă nu apare și numele lui Ion Ștefan, care este doar propunerea PNL pentru primar al municipiului.

Aceasta spre deosebire de PSD, unde actualul primar, propus de social democrați pentru încă un mandat, deschide lista de consilieri. De menționat că la alegerile din 2016 Cristi Valentin Misăilă era doar propunerea de primar al PSD, numele acestuia nefiind trecut și pe lista candidaților la CL Focșani. Numărul 2 pe lista PSD la CL Focșani este un actual consilier local, medicul Mihai Nedelcu, prezentat inclusiv la depunerea candidaturilor ca lider de grup. Pe locul 3 este o surpriză, Vasile Marin – fost adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, pensionat chiar anul acesta. Pe poziția 4 este Ioan Liviu Oloeriu, care a lipsit în ultimii patru ani din legislativul focșănean, deși în trecut a mai făcut parte din organism, fiind chiar și liderul de grup al social democraților în CL Focșani. Pe locul 5 este însă un nume nou, Cristina Nedelcu – directorul Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate”, iar pe pozițiile 6 și 7 sunt doi consilieri încă în funcție: Emanuel Gongu (intrat independent în CL în 2016) și Daniel Ungureanu. În continuare, PSD îi propune pe locurile 8 și 9 pe alți doi nou-veniți, chiar dacă numele nu sunt complet necunoscute: medicul Cristian Onia și fostul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Aurel Șelaru. Pe 10 este actualul viceprimar Marius Iorga, fost UNPR, iar pe 11 este de asemenea un consilier cu vechi ștate de plată – Radu Nițu. Pe locul 12 este propus George Mocanu – un nume nou în legislativ, iar pe locurile 13 – 15 sunt propuși actuali consilierii locali PSD Alexandru Nistoroiu, Elena Balaban și Lauriana Ailincuței. Ca și în cazul propunerilor PNL, PSD are o listă de consilieri care ajunge până la poziția 27.

După ce o eventuală „prietenie” politică între PNL și USR-PLUS a picat la municipiu, fiecare formațiune politică în parte și-a depus listele proprii la CL Focșanu. Astfel, USR-PLUS propune pe primul loc pe profesorul Alexandra Tătaru, iar pe locul 2 este candidatul la Primăria Focșani, Corina Atanasiu. Cele două propuneri sunt de la USR, iar pe locul 3 este un candidat PLUS – Mirela Stroie. Pe 4 este Petruț Lupu (USR), pe locul 5 – Olivia Alexandra Ungureanu (PLUS), pe 6 – Florin Purluca (USR), Nicu Bogdan (USR) este pe 7, iar pe 8 – Dan Manole (USR). Pe locurile 9 – 15 sunt Ion Gurguiatu (USR), Florentina Drăgulean (USR), Dorin Liviu Paraipan (PLUS), Valerica Axente (USR), Alina Olteanu (USR), Amalia Zbrâciog (USR) și Valentin Creiță (USR). Lista USR-PLUS continuă până la poziția 21.

ALDE are în prezent un singur reprezentant în CL Focșani, în persoana profesorului Cătălina Lupu, care se regăsește pe listele de anul acesta pe locul 3. Lista este deschisă însă de liderul ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare, ca și în 2016, când acesta a renunțat la mandat pentru a fi consilier județean, unde de asemenea câștigase încrederea electoratului. Pe locul 2 este propus Gheorghe Lucian Vulpe, pe 4 – Vasile Ursescu, pe 5 – Pauliean Silviu Vasile, pe 6 – Cornel Bucur, pe 7 – Stănica Milea, pe 8 – Zinel Atanasiu, iar pe 9 – Liliana Alina Agherghinei. Pe locurile 10 – 15 sunt propuși Nicolae Mihail Tăbârcă, Maricica Olivia Coman, Viorica Vlad, Dana Madalina Balaci, Toma Sava și Dana Diana Bechea. Și ALDE a urmat exemplul PSD și PNL, lista lor continuând până la 27.

Lista PNL

 1. Liviu George Macovei
 2. Tănase Neculai
 3. Bîrsan Costel
 4. Dimitriu Ana-Maria
 5. Drumea Alina Ramona
 6. Dumitru Victor
 7. Marcu Livia Silvia
 8. Costea Ionel
 9. Gheoca Corneliu Dumitru
 10. Zîrnă Cristian
 11. Ștefănoiu Sorina Georgiana
 12. Răduță Nicolae
 13. Dobre Claudiu Alin
 14. Radu Ionica
 15. Milea Lionida
 16. Nenciu Silviu
 17. Buric Nicu Tonică
 18. Buzoiu Andruș George
 19. Drăgușanu Eugenia
 20. Lăcanu Tatiana
 21. Mazilu Alexandra Mirela
 22. Lazăr Mircea
 23. Rusu Cristian
 24. Panțică George
 25. Ciocoiu Alina Florina
 26. Gogean Daniela Nicoleta
 27. Lupu Valentin

Lista PSD

 1. Cristi Valentin Misăilă
 2. Mihai Nedelcu
 3. Vasile Marin
 4. Ioan Liviu Oloeriu
 5. Cristina Nedelcu
 6. Emanuel Gongu
 7. Daniel Ungureanu
 8. Cristian Onia
 9. Aurel Șelaru
 10. Marius Iorga
 11. Radu Nițu
 12. George Mocanu
 13. Alexandru Nistoroiu
 14. Elena Balaban
 15. Lauriana Ailincuței
 16. Vladimir Dușinschi
 17. Viorica Pristavu
 18. Dan Grigoraș Mocanu
 19. Angela Silion
 20. Ionuț Mersoiu
 21. Mirela Croitoru
 22. Claudia Băncilă
 23. Sergiu Ticu
 24. Daniel Bănică
 25. Lenuța Mănăilă
 26. Gabriel Micu
 27. Iulia Cristina Ivan

Lista USR-PLUS

 1. Tătaru Alexandra
 2. Atanasiu Corina
 3. Stroie Mirela
 4. Lupu Petruț
 5. Ungureanu Olivia Alexandra
 6. Purluca Florin
 7. Bogdan Nicu
 8. Manole Dan
 9. Gurguiatu Ion
 10. Drăgulean Florentina
 11. Paraipan Dorin Liviu
 12. Axente Valerica
 13. Olteanu Alina
 14. Zbrâciog Amalia
 15. Creiță Valentin
 16. Ponea Maria
 17. Drăgulean Sandi
 18. Alin Ionuț Robu
 19. Stroie Gheorghe
 20. Adrian Apostol
 21. Sandu Anca Elena

Lista ALDE:

 1. Cel-Mare Ionel
 2. Vulpe Gheorghe Lucian
 3. Lupu Cătălina
 4. UrsescuVasile
 5. Vasile Pauliean Silviu
 6. Bucur Cornel
 7. Milea Stănica
 8. Atanasiu Zinel
 9. Agherghinei Liliana Alina
 10. Tăbârcă Nicolae Mihail
 11. Coman Maricica Olivia
 12. Vlad Viorica
 13. Balaci Dana Madalina
 14. Sava Toma
 15. Bechea Dana Diana
 16. Stancu Vasile Cristinel
 17. Vasiliu Anton
 18. Costin Marius
 19. Vicol Ștefan
 20. Marin Irina
 21. Bucur Daniela
 22. Lazăr Ionica
 23. Radu Ion
 24. Dochia Amalia Mariana
 25. Turcitu Ioan
 26. Atanasiu Emilia
 27. Bechea George Paul
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.