Cu frică de un război nuclear, românii își fac stocuri de IODURĂ DE POTASIU! Ministerul Sănătății atrage atenția că medicamentul poate fi periculos

0
1495
Speculațiile apărute în ultima perioadă au făcut ca iodura de potasiu să fie unul dintre medicamentele cele mai căutate de români. De teamă că Rusia ar putea să folosească arme nucleare în războiul cu Ucraina, românii au dat iama în farmacii în căutarea medicamentelor care conțin iodură de potasiu. Pe internet au apărut o serie întreagă de speculații referitoare la acest context. Unii dintre internauți şi-au amintit că după explozia de la Cernobîl medicamentul a fost folosit pe scară largă în România. Specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă și spun că iodura de potasiu poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. ”Referitor la discuțiile din spațiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear, Ministerul Sănătății face următoarele precizări: Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică. Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ”, a transmis Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat de presă.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.