Cu un ministru liberal al Lucrărilor Publice în Guvernul României, este timpul ca Vrancea să se dezvolte!

0
461
  • Elaborarea documentației pentru Autostrada A7-Moldova, care va tranzita Vrancea, merge în pași repezi
  • Guvernanții liberali spun că șoseaua de mare viteză îi va aduce acasă și pe cei care acum își câștigă pâinea în străinătate, prin atragerea investitorilor

Lucrurile încep să se miște și pentru județul Vrancea! O serie de investiții în infrastructura rutieră, capitol la care Vrancea suferă, au demarat și continuă într-un ritm susținut. Este vorba despre reparațiile la covorul asfaltic pe drumul care leagă Dumbrăveniul de Dumitrești și, mai sus pe Valea Râmnicului, de Chiojdeni și până la Vintileasca. Aici, pe DN 2N, lucrările de asfaltare sunt aproape de final, condițiile de trafic îmbunătățindu-se. Cei de la Drumuri Naționale au intervenit și în satul turistic Lepșa, acolo unde a fost refăcut drumul spre Mănăstirea Lepșa, știut fiind că în această perioadă, chiar dacă suntem în continuare în stare de alertă din cauza pandemiei de COVID-19, economia nu se poate opri, iar turiștii ajung în zonă pentru relaxare.

Întâlniri de lucru săptămânale pentru Autostrada Moldova

După o serie de ședințe tehnice la Ministerul Transporturilor, la care a participat și ministrul Ion Ștefan, de la Dezvoltare, au fost semnate actele pentru începerea Studiilor de fezabilitate și a Proiectelor Tehnice la drumul care leagă Focșaniul de Brăila, dar, mai ales, pentru Autostrada A7-Moldova, care va tranzita Vrancea de la sud la nord. Pentru șoseaua de mare viteză, ministrul Ștefan și conducerea Companiei Naționale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere din Ministerul Transporturilor, fac apel la edilii localităților care vor fi străbătute de autostradă să emită toate documentele necesare, într-un timp cât mai scurt.

”Moldova s-a săturat să fie ultima regiune istorică a României fără niciun kilometru de autostradă! Moldovenii sunt sătui de promisiuni și șosele făcute numai pe hârtie. În tot acest timp în care alții ne-au promis autostrăzi, drumul european care tranzitează Moldova, de la sud la nord, este unul dintre cele mai periculoase din Europa, dovadă fiind crucile morților de pe marginea lui. Am susținut permanent în cadrul Guvernului Orban că așa nu se mai poate și că Moldova trebuie ascultată și susținută prin investiții. Nu fac un secret din faptul că, săptămânal, merg la CNAIR și Ministerul Transporturilor, la ședința de lucru pe A7, pentru a ajuta parcurgerea procedurilor în timpul cel mai scurt. Pe această cale fac un apel la edilii vrânceni să dea drumul actelor necesare rapid și, acolo unde întâmpină dificultăți, să ceară ajutorul echipei ministeriale”, a spus ministrul Ion Ștefan.

Cum a stat autostrada în pixul lui Oprișan…

Reamintim faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă din 2014, președintele CJ și al PSD Vrancea, Marian Oprișan, se lăuda că în 2016 vom putea circula pe autostradă la Focșani. Anul 2016 a venit, în plină guvernare PSD, dar promisiunea social democraților nu s-a adeverit, așa cum nu s-au împlinit nici altele. Totuși, este de remarcat faptul că acum, în Guvernare liberală, președintele CJ Vrancea a catadicsit să semneze un certificat de urbanism pentru acest important proiect de infrastructură pentru Vrancea, ca de altfel pentru întreaga Moldovă.

Este îmbucurător că șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, dă o semnătură pentru documentația Autostrăzii A7. Mă întreb însă, ce l-a ținut de mâini până acum, să nu întreprindă mai mult pentru cei pe care îi reprezintă?! În 2014 promitea în fața copiilor că, în 2016, vom avea autostradă în Focșani. Apoi, a dat vina pe tragedia de la Colectiv pentru incompetența PSD, uitând că acolo au murit și tineri vrânceni. Din 2014 și până în prezent, copiii pe care i-a mințit, mulți dintre ei, au plecat în străinătate la părinții care au fost izgoniți de lipsa perspectivelor din Focșani și din Vrancea. Noi, guvernarea liberală, vom construi această autostradă și pentru cei care au rămas, dar și pentru cei care au plecat și vor să revină, în Focșani și în Vrancea, pentru rudele rămase acasă”, a mai spus ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.