Culisele negocierilor eșuate dintre PNL și USR-PLUS | Candidatura comună „detonată” pe ultima sută de metri

0
328

Negocierile politice dintre PNL și USR-PLUS pentru susținerea unei candidaturi comune la Primăria Focșani și Consiliul Local Focșani au eșuat. Vestea că cele două formațiuni politice au decis să meargă separat în bătălia pentru Primăria Focșani a creat o adevărată dezbatere pe rețelele de socializare. Reprezentanții PNL îi acuză pe cei din USR-PLUS că au vândut meciul pentru Focșani, în favoarea candidatului PSD, Cristi Misăilă. Surse politice din cele două partide ne-au declarat că au fost mai multe variante negociate pentru a parafa o înțelegere care să scoată în față un candidat unic și o listă de consilieri locali comună. Ultima variantă discutată a fost cea în care USR-PLUS ar fi primit un număr de 4 consilieri locali pe locuri eligibile pentru susținerea candidatului PNL la Primăria Focșani, Ion Ștefan. Formula era una deja pusă în practică la județ, acolo unde USR-PLUS a fost de acord cu susținerea candidatului PNL, Cătălin Toma pentru președinția Consiliului Județean Vrancea, în schimbul a 6 locuri eligibile de consilieri județeni și nominalizarea unui vicepreședinte de CJ în cazul în care alianța va câștiga alegerile la nivelul județului Vrancea. Pe lângă alianța pentru Consiliul Județean Vrancea, PNL și USR-PLUS au reușit să se înțeleagă în trei comune din județ. Este vorba despre comuna Tătăranu, acolo unde liberalul Eugen Popa va fi susținut pentru funcția de primar, în comuna Măicănești unde liberalul Răzvan Pascu va fi candidatul dreptei la Primărie și comuna Vînători unde Marius Crăciun de la USR va fi susținut de PNL pentru funcția de primar.

Revenind la situația de la Focșani, lupta pentru primărie va fi una extrem de dificilă în condițiile în care dreapta politică va avea cel puțin trei candidați. Voturile electoratului de dreapta se vor împărți în beneficiul candidatului PSD, Cristi Misăilă, favorit pentru obținerea celui de-al doilea mandat de primar al municipiului Focșani, având în vedere faptul că alegerile locale sunt într-un singur tur de scrutin. PNL va merge cu o listă proprie de candidați pentru Consiliul Local și cu Ion Ștefan, candidat la funcția de primar, în timp ce USR-PLUS o va arunca în bătălia politică pe Corina Atanasiu care nu va face altceva decât să risipească șansele ca dreapta să învingă Partidul Social Democrat și pe actualul primar, Cristi Misăilă. Rămâne de văzut cum vor putea cele două partide să mențină protocoalele de colaborare politică pentru CJ Vrancea și pentru cele trei comune, în condițiile în care la Focșani s-a creat o prăpastie între electoratul celor două formațiuni, care spera într-o victorie comună.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.