Cum a comis o infracțiune consilierul Guguianu fără să aibă habar! Președintele Iohannis, ținta atacului său

0
523

Uneori aleșii fac lucuri trăsnite. În această categorie intră și gestul consilierului județean Constantin Guguianu, care a distribuit o fotografie pe Facebook. O faptă banală, dar foarte gravă, pentru că fotografia respectivă, trucată, îl înfățișa pe președintele României, Klaus Iohannis, în uniformă de ofițer nazist. Postarea lui a stârnit un val de reacții. Consilierul județean a fost criticat aspru. “Vă reamintesc că promovarea şi răspândirea însemnelor naziste constituie, conform legii, infracţiune”, a comentat cineva, dar Guguianu nu a înțeles. Cel mai probabil el nici nu știa că, potrivit legii, “confecţionarea, vânzarea, RĂSPÂNDIREA, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.“

postare-facebook-guguianu-constantin-iohannis
(sursa foto: Adevarul.ro)

Zvastica și poza trucată au dispărut de pe pagina consilierului care, după un val de critici, a șters postarea. Constantin Guguianu nu este totuși la prima asemenea ispravă. El a mai distribuit două fotografii truncate, cu alți doi foști președinți: Ion Iliescu, îmbrăcat în uniformă rusească, și Traian Băsescu, prezentat ca un boschetar. Chiar dacă a șters poza cu președintele Iohannis nazist, fapta rămâne şi există suficiente capturi făcute de cei care i-au vizitat profilul. Acestea pot constitui probe într-un eventual dosar penal. Dat fiind vorba că la mijloc e o infracţiune, nu este exclus ca Parchetul să se autosesizeze.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.