Cum a decurs, luni, greva în Spitalul Județean Focșani!

0
171

Angajaţii afiliaţi Federaţiei Sanitas din Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Focşani se află luni în grevă general. Cadrele medicale au intrat în grevă generală la ora 11.00, ieşind pe holul spitalului.

“Vrem să punem presiune pe Guvern care nu e alături de noi. Nu avem nici un mesaj care să ne rezolve ce dorim. A fost o singură tentativă  de a avea un contact cu noi a ministrului, vinerea trecută, a spus că până luni încearcă să rezolve dorinţele noastre, dar nu avem nimic concret. Vrem să punem presiune pe cei care pot să modifice legislativ ordonanţele pe care le aşteptăm şi care se referă la creşteri salariale pentru asistenţă socială, pentru TESA, pentru muncitori, economişti pentru toţi cei care ajută la un act medical, chiar dacă nu direct”, a declarat Claudiu Grosu, lider al SANITAS Vrancea.

O treime din angajaţi asigură activitatea din spital, iar pacienţii nu vor fi afectaţi. Conducerea spitalului a ajuns la o înţelegere cu sindicaliştii astfel că medicii nu protestează şi stau în secţii alături de asistenţii care nu participă la grevă. Totodată, membrii Sanitas protestează cu rândul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.