Cum își petrec românii timpul liber?

0
54

Timpul liber este o componentă importantă a vieții cotidiene. Cu toate că activitățile de zi cu zi și responsabilitățile ne fac să nu acordăm atenție atât de mare acestui aspect, felul în care ne petrecem timpul liber ne afectează în mod direct calitatea vieții. Oricât de plină ar fi fost ziua noastră, este important să ne acordăm câteva clipe de relaxare. Din fericire, când vine vorba de activități de relaxare opțiunile sunt pe măsură. Însă este important să le alegem în funcție de preferințe pentru a avea rezultate conform așteptărilor. În caz contrar, acele câteva clipe libere se vor transforma în momente mai puțin plăcute. Iată ce fel de activități preferă românii pentru timpul lor liber.

Ieșiri în oraș

Una dintre cele mai la îndemână metode de relaxare sunt ieșirile în oraș. Românilor le place să iasă la plimbare prin parcuri sau să se întâlnească cu prietenii la o cafenea. Conform unui studiu, unu din patru români iese în oraș cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu și de 2 sau 3 ori.

De asemenea, există și români, în special doamne, care ies chiar de mai multe ori în oraș. Acest lucru se datorează vizitelor la centrele comerciale, la magazinele alimentare sau pur și simplu în scop recreativ.

Pe de altă parte, există persoane care nu ies la fel de des în oraș. O posibilă cauză ar putea fi dorința de a face economii, ocupația profesională sau prea multe responsabilități pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit.

Excursii în natură

munti - Cum își petrec românii timpul liber?

Un alt mod foarte bun de relaxare sunt ieșirile în natură. Având în vedere că țara noastră este atât de bogată în peisaje frumoase, românii au de unde alege. Pentru a găsi prețuri avantajoase românii aleg să facă rezervări din timp. Indiferent de anotimp, în România există destinații perfecte pentru o ieșire de weekend.

Mai mult de atât, cei ce dispun de un buget mai mare au posibilitatea de a face o escapadă într-un frumos oraș european. Dacă sunt achiziționate din timp, biletele sunt mai accesibile, lucru care îi atrage pe tot mai mulți români să viziteze Parisul, Londra, Roma, Atena sau Madridul preț de câteva zile.

Divertisment pentru toți

Când vine vorba de divertisment, opțiunile sunt nelimitate. Unele dintre acestea necesită câțiva prieteni prin preajmă în timp ce altele sunt ușor de realizat și pot fi duse la bun sfârșit chiar de acasă.  

Potrivit unui studiu, românilor le plac activitățile simple și relaxante. Printre acestea am enumerat deja plimbările, ascultatul muzicii pe YouTube sau pur și simplu relaxarea. Pe de altă parte, există și români cărora le plac foarte mult activitățile care se pot desfășura acasă. Vizionarea unui film pe Netflix, cititul, jocurile pe PlayStation, fie că este vorba de jocuri video sau de jocurile clasice de poker ca PokerStars demonstrează acest lucru.  

Nu în ultimul rând, este important de subliniat că persoanele care au o anumită vârstă sunt pasionate de gadgeturi. Acesta este unul dintre motivele pentru care jocurile pe calculator, aplicațiile mobile sau cazinourile online au devenit atât de populare în ultimii ani. 

Muzica și concerte

O mare parte dintre români afirmă că muzica îi ajută să se detașeze de cotidian. Din acest motiv, de cele mai multe ori când au timp liber la dispoziție aceștia ascultă muzică pentru a elimina stresul. Există și români care alocă o anumită parte din timpul lor terapiilor de relaxare, așa cum este masajul.

Nu este un secret că românilor le plac petrecerile. Drept urmare, concertele sunt considerate de către mulți un mod foarte bun de a se destinde. Fie că iau parte la un concert în aer liber sau merg la un spectacol de tip standup, românii declară această metodă ca fiind una foarte eficientă când vine vorba de relaxare.

Relaxare în fața televizorului

Un număr destul de mare de români declară că își petrec momentele libere vizionând o emisiune la televizor. Acest lucru nu este de mirare dacă ar fi să luăm în calcul faptul că fiecare locuință deține cel puțin un televizor.

O mare parte dintre aceștia urmăresc emisiunile de divertisment în timp ce alții preferă documentarele sau platformele de streaming care le oferă posibilitatea de a alege filmul sau serialul preferat. La urma urmei, vizionarea programelor TV este la îndemâna oricui și oferă relaxare, în special în lipsa altor opțiuni.

Acestea sunt câteva dintre cele mai populare metode de petrecere a timpului liber preferate de români. În mod evident, ele diferă în funcție de preferințe și sunt adaptate de la caz la caz.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here