Cum se apără Misăilă în scandalul legat de afirmațiile sale privindu-l pe președintele Iohannis

0
155
Primarul Cristi Misăilă a transmis un drept la replică, după ce o afirmație de-a sa, făcută într-o emisiune la un post local de televiziune, a stârnit o avalanșă de critici. Primarul susține că declarațiile sale au fost scoase din context și au fost interpretate într-un mod eronat de mass-media.

Declarația sa, pe care o puteți auzi AICI, nu are nici o legătură cu religia președintelui, susține Misăilă. Cu toate acestea, afirmația sa a fost remarcată inclusiv de moderatoarea emisiunii, care a încercat să-l tempereze.

Iată, mai jos, ce spune Cristi Misăilă despre acest subiect: Doresc să îmi exprim public regretul vizavi de faptul că unele persoane și organe de presă au dat un cu totul alt sens declarațiilor mele din cadrul unui interviu acordat postului local de televiziune Atlas TV Focșani. Din lipsă de subiecte sau din motive care nu au nicio legătura cu informarea corectă a publicului, cuvintele mele au fost scoase din context tocmai pentru a mi se putea reproșa că am folosit expresii care aduc atingeri de ordin religios Președintelui României, domnul Klaus Johannis.

Nimic mai fals! Pentru cei care nu au văzut emisiunea în integralitatea ei, fac precizarea că exprimarea mea a fost următoarea: “Iată că suntem într-o situaţie total neplăcută, să ajungem să avem o guvernare ciuntită şi nici în acest moment să nu avem în două ministere extrem de importante miniştri pe post din considerente mai puţin ortodoxe.” Și așa cum stim cu totii, cuvântul ortodoxie este de origine greacă, fiind format din orthos şi doxa, adică drept, corect, rațional și opinie, părere, credință, acestea fiind de fapt și semnificațiile cuvintelor mele. Iar când am declarat “că nu avem un ortodox care să ne conducă, deşi suntem un popor ortodox”, practic am dorit să spun că din păcate nu avem un Președinte care să se gândească la popor. În aceste condiții, orice alte interpretări sau deturnări de sensuri nu sunt decât încercări de dezinformare a cetățenilor și de introducere pe agenda publică a unor false teme de discuție.

Fără a avea vreun moment intenția de referire la apartenența religioasă a oricărei alte persoane, fie ea și ocupanta unei înalte poziții publice, vreau să îi asigur pe focșăneni că voi continua să fiu același om, iar cei ce mă cunosc, familie, prieteni sau simpli cetățeni, știu că am manifestat întotdeauna respect față de toți ceilalți, indiferent de confesiunea religioasă din care fac parte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.