Cum știi că ai nevoie de servicii de dezinsecție și deratizare?

0
61

Rozătoarele şi insectele pot fi dăunători periculoşi care trebuie înlăturaţi din reşedinţe, spaţii comerciale,   birouri, depozite, hale, vapoare şi oricare alte locuri în care ar putea periclita sănătatea şi activitatea oamenilor.

Prin dezinsecție se iau măsurile necesare pentru a îndepărta insectele precum puricii, acarienii, ploşniţele, furnicile, păduchii, gândacii, etc. Aceasta poate fi preventivă sau ofensivă şi se poate realiza prin metode ecologice sau chimice.

Dacă vorbim despre deratizare, ne referim la măsurile necesare pentru înlăturarea rozătoarelor, precum şoarecii sau şobolanii, care pun în pericol viaţa oamenilor şi sunt printre cei mai periculoşi dăunători posibili. Ei produc stricăciuni mari, infestează alimentele şi sunt o sursă de paraziţi.

Semne că ai nevoie de dezinsecţie

Insectele dăunătoare din reşedinţe sau spaţii alimentare şi comerciale sunt neigienice, inestetice şi sâcâitoare. Prezenţa lor este un risc pentru sănătate şi, pentru a fi eliminate eficient, necesită intervenţia unor specialişti în dezinsecţie.

 • Iată câteva din semnele care ar trebui să te alerteze:
 • Pete roşii şi mâncărimi pe piele;
 • Pete de sânge pe haine sau cearşafuri;
 • Prezenta vizuală a insectelor – furnici, gândaci, purici, ploşniţe;
 • Miros puternic şi deranjant, asemănător mucegaiului, etc.
Semne că ai nevoie de deratizare

Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama că ai o problemă cu rozătoarele şi că este necesară deratizarea. Iată câteva din semnele care ar trebui să te alerteze:

 • Prezenta excrementelor – sunt mici, maronii şi ascuţite;
 • Ai descoperit urme de ros pe alimente, rafturi sau ambalaje;
 • Urme de lăbuţe pe suprafeţele pline de praf;
 • Miros neplăcut;
 • Zgomote şi chiţăituri în podele, dulapuri, tavane;
 • Reacţii alergice precum erupţiile cutanate sau problemele de respiraţie.
Cum să scapi eficient de probleme

Este bine să acţionezi de îndată ce observi oricare din semnele de mai sus şi, totodată, să aplici metode preventive, cum ar fi depozitarea adecvată a alimentelor, îndepărtarea firimiturilor şi a resturilor alimentare care pot atrage rozătoare sau insecte, utilizarea soluţiilor care ţin la distanţă rozătoarele, etc.

Indiferent de locaţie, infestaţiile cu insecte sau rozătoare sunt periculoase şi necesită intervenţii rapide pentru a nu pune în pericol sănătatea oamenilor. În plus, dacă nu se acţionează profesional, acestea pot costa foarte mulţi bani şi pot provoca pagube mari.

De aceea, dacă ai probleme cu invazia de insecte sau de rozătoare, este înţelept să apelezi la specialişti în dezinsecţie sau deratizare şi să rezolvi problemele rapid şi eficient. Ei sunt singurii în măsură să evalueze gradul de infestare şi, totodată, să ofere soluţia cea mai eficientă. (Articol redactat de SEO365)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.