Cum sunt tăiate pădurile din Vrancea!

0
438
În ultima săptămână, polițiștii au derulat 115 controale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Cele mai multe controale, 103, au fost pe drumurile publice, alte două controale au fost în fondul forestier, iar 10 la instalații de debitat/spații de depozitare.

În urma acțiunilor polițiștilor au fost constatate 10 infracțiuni și au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.500 lei. De asemenea, a fost dispusă confiscarea cantității de 117,26 m.c. material lemnos, din care valoric 96,24 m.c., în sumă de 29.549 lei.

“În urma controlului efectuat la depozitul de material lemnos aparținând unei societăți comerciale din comuna Mera, polițiștii împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani, au constatat că în perioada septembrie 2017-februarie 2018 a fost expediată cantitatea de 62,79 m.c. lemn foc diverse specii (fag, salcâm, carpen, gorun şi frasin), fără proveniență legală și fără a fi respectată legislația privind întocmirea documentelor justificative. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a societății comerciale, fiind dispusă măsura confiscării contravalorii cantității de 62,79 mc. material lemnos.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Panciu, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani, au efectuat un control pe linie silvică la societate comercială, având punct de lucru în comuna Soveja, jud. Vrancea. Cu această ocazie au fost identificate neconcordanțe între stocul scriptic şi stocul faptic al depozitului de materiale lemnoase, iar societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, fiind dispusă, totodată, confiscarea cantităţilor de 3,88 mc lemn rotund brad, 2 mc lemn foc fag și 5,23 mc cherestea gorun, în valoare totală de 9.601 lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.