Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte!

0
922

Agenţia Naţională de Meteorologie  a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 aprilie – 1 mai. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

CUM VA FI VREMEA ÎNTRE 20 APRILIE – 1 MAI

MOLDOVA

La fel ca şi în celelalte regiuni, în prima parte a intervalului se vor înregistra temperaturi scăzute, care apoi vor creşte până în jurul a 18 grade pe 24 aprilie, urmând ca în intervalul 25 aprilie – 1 mai să oscileze uşor în jurul a 17 grade. Tendinţa temperaturilor minime este tot de scădere semnificativă, de la 13 grade la 2…4 grade pe 21 şi 22 aprilie. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 5 şi 8 grade.

În zilele de 24 – 25 aprilie va ploua pe arii extinse, slab şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA

Între 20 şi 22 aprilie, vremea va deveni răcoroasă, cu medii ale maximelor în jurul a 17 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18…21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 3 grade, însă ulterior această medie nocturnă nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va încadra între 6 şi 9 grade.

Vor fi averse pe spaţii extinse pe 20 aprilie şi 24-25 aprilie, iar ploi în general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE

Media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele zile, de la 18 la 5 grade, apoi va oscila uşor în jurul a 9 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie – 1 mai să fie de 5…7 grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade la valori negative pe 21 şi 22 aprilie. Ulterior, până pe 1 mai, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative şi se va situa între – 2 şi 2 grade.

Pe 20 şi 24-25 aprilie va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar apoi ploi slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Trecător, la altitudini de peste 1700 m, se pot semnala precipitaţii mixte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.