Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

0
420

În Moldova, în primele zile ale prognozei, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 5 grade şi ale minimelor nocturne de -3…-1 grad. Pe 17 – 18 martie regimul termic va creşte spre valori de 13 grade ziua şi 0 grade noaptea, pentru ca ulterior, pe 19 – 20 martie, o nouă răcire să determine iarăşi scăderea temperaturilor diurne spre 5 grade şi a celor nocturne spre -5 grade, în medie. După data de 21 martie însă, temperaturile vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori mediate la scara întregii regiuni de aproximativ 11…12 grade ziua şi 0…1 grad noaptea, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru ultimele zile ale lunii martie.

În decursul intervalului de prognoză, aproape zilnic vor fi precipitaţii mixte, dar locale şi slabe cantitativ. Excepţie vor face zilele de 14,16 şi 17 martie când probabililtatea de apariţie a precipitaţiilor va fi foarte redusă.

În Muntenia, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 8 grade, iar a celor minime de -2…0 grade, în general. În intervalul 17 – 19 martie, regimul termic va marca o creştere, valorile diune vor depăşi uşor normele climatologice ale datei, atingând o medie de 14 grade, iar minimele nocturne se vor menţine în jurul valorii de 0 grade. Pe 20 martie vremea se va răci din nou şi temperaturile vor scădea spre medii de 7 grade ziua şi -3…-2 grade noaptea, dar apoi vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta.

Astfel, la sfârşitul perioadei de prognoză, se vor atinge medii ale temperaturilor diurne de 13…14 grade, în timp ce, pe parcursul nopţilor, valorile termice nu vor mai coborî sub 2 grade.

Precipitaţii predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse pe 15, 22 şi 23 martie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.