Cum vă vor veni facturile la gaze!

0
150
gaze1 - Cum vă vor veni facturile la gaze!
GDF SUEZ Energy România anunță că va reveni la modelul iniţial de expediere a facturilor dacă proiectul pilot cu plata a trei facturi nu va fi perceput ca o facilitate pentru clienţi.
“Modalitatea de a transmite trei facturi, cu trei scadenţe de plată, printr-o singură expediere, a fost implementată în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu informarea detaliată, în prealabil, a clienţilor. În măsura în care această modalitate de facturare, derulată în cadrul unui proiect pilot, nu este percepută ca o facilitate atractivă pentru clienţi, compania este deschisă să revină asupra modelului iniţial de expediere a facturilor de gaze naturale”, spun reprezentanţii GDF SUEZ Energy România.
Potrivit acestora, schimbarea a fost iniţiată pentru a ajuta clienţii să estimeze şi să optimizeze cheltuielile cu gazele naturale şi “în niciun caz să încurajeze plata în avans a facturilor”.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat miercuri că introducerea estimărilor de consum în factura lunară de gaze naturale ca sumă totală de plată nu respectă prevederile stabilite în reglementările emise de autoritate.
“În ceea ce priveşte situaţia semnalată la SC GDF Suez, menţionăm că această companie are în derulare un proiect pilot pe această speţă şi doar o mică parte din clienţii săi au primit formatul facturii propus în cadrul acestui proiect. Pe aceasta speţă este în derulare o acţiune de control ANRE”, arăta autoritatea de reglementare, într-un comunicat.
Potrivit prevederilor legale în domeniul gazelor naturale, încălcarea reglementărilor în vigoare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 15.000 lei şi 25.000 lei, preciza ANRE.
Premierul Victor Ponta a cerut ANRE să verifice dacă furnizorii facturează în avans consumul de gaze naturale şi dacă o astfel de practică respectă prevederile legislative.
ANRE lucrează la un model standard de factură, unic la nivel naţional, pentru consumatorii de gaze naturale. Modelul standard va fi implementat din primul trimestru din 2016.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here