Cursurile de prim ajutor ar putea deveni obligatorii în școli

0
235

cursuri-de-prim-ajutor

Sunt șanse mari ca de anul viitor cursurile de prim ajutor să devină obligatorii în școli. Cel puțin, asta prevede un proiect de modificare a Legii Educației, aflat în dezbatere în Camera Deputaților.

Inspectoratele școlare susțin că a venit timpul ca școala să formeze competențele elevilor care trebuie să fie capabili să se descurce în situații limită.

Aproximativ 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu sunt resuscitați la timp, pentru că românii nu sunt informați. Iar această informare, educare, începe sau cel puțin ar trebui să înceapă din școli. Însă în România sunt puține școlile în care s-a făcut măcar o dată un curs de prim ajutor.

Un astfel de curs, dacă ar deveni obligatoriu, de practică ar trebui să se ocupe medicii spun cei din sistemul de urgență. Inspectoratele școlare pregătesc deja terenul și iși propun să îi trimită în primul rând pe dascăli să ia lecții de prim ajutor.

În cazul în care va fi aprobat, proiectul ar putea intra în vigoare din 2016.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.