Curtea de Conturi și Ministerul de Finanțe trebuie reformate pe fond. Vezi cine spune asta!

0
270

eugen-teodorovici

Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor Publice trebuie reformate pe fond pentru a avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie. Declarația îi aparține ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici, subiectul fiind abordat într-o conferință de presă pe tema fondurilor europene.

„Sunt două structuri la nivel național care trebuie reformate sau de a căror reformă depinde întreaga desfășurare a economiei în sensul bun: Curtea de Conturi și Ministerul de Finanțe. Acestea, dacă vor fi reformate pe fond, vom avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie”, a spus Teodorovici.

El a precizat că și-a propus să fie un manager la Ministerul de Finanțe, nu un contabil.

„Mi-am propus să fiu un manager la Ministerul de Finanțe și nu un contabil. Sper să se vadă acest lucru în piață, în economie, în tot ceea ce înseamnă zonă de fonduri europene”, a explicat ministrul.

De asemenea, acesta a mai precizat că, în perioada următoare, vor fi lansate noi scheme de ajutor de stat.

„Vom lansa scheme de ajutor de stat și unele scheme de ajutor de stat existente vor suferi modificări în sensul de a facilita finanțările mai mult decât astăzi. Vă dau un exemplu, acel nivel de 10 milioane euro la o schemă de ajutor de stat, care are un plafon minim de finanțare destul de ridicat. Îl vom coborî mai mult. Ideea este să încurajăm cât mai mult astfel de afaceri și cu o valoare mai mică, nu neapărat valori foarte mari”, a mai afirmat Teodorovici.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.