CUTREMUR la Mera!

0
415

catuse inchisoare

Primarul comunei Mera, viceprimarul alături de alți angajați ai Primăriei, doi afaceriști și un șef de șantier, au fost condamnați de magistrații de la Tribunalul Vrancea. Primarul Ion Sticlaru și viceprimarul Aurel Trifan au primit sentințe cu executare, la fel și un afacerist, în timp ce restul cu suspendare, cu toții fiind acuzați de deturnare de fonduri. Sentința nu este definitivă  însă, ea putînd fi atacată la instanța superioară.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, primarul din Mera și viceprimarul au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri Dumitru Tîrlă a primit aceeași pedeapsă, de 5 ani de închisoare, cu executare. Afaceristul Iulian Cristian a primit și el 5 ani de închisoare cu executare, iar Valeriu Iacob, diriginte de șantier, 3 ani cu executare.

Printre cei condamnați dar cu suspendare se numără secretarul comunei, Mărioara Șerban, contabila Maria Neagu, contabilul Ionel Chipăilă si un funcționar pe linie de achiziții, Ion Ionașc. Omul de afaceri Zanfir Macovei a primit un  an cu suspendare.

Dosarul în care toată echipa de conducere a Primăriei comunei Mera, dar și afaceriști, au fost judecați pentru deturnare de fonduri de la lucrări publice în perioada 2008-2009 a ajuns în instanță în urmă cu doi ani.

Decizia dictată miercuri nu este definitivă și, mai mult ca sigur, va fi contestată de cei care au primit sentințe cu executare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.