Dacian Cioloș a fost ales președinte al Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS)

0
145
Fostul premier Dacian Cioloș a fost ales președintele PLUS.

Sâmbătă, Convenția Națională a partidului s-a reunit, pentru prima dată, la București. În prezența a peste 1.500 de delegați din toată țara, Dacian Cioloș a fost ales președintele Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) cu 99,17% din voturile celor prezenți. Cioloș a declarat că principalul obiectiv al formațiunii politice este de a deveni prima forță politică după alegerile parlamentare.

„Proiectul meu, pe care vi-l propun astăzi, nu este doar un partid sau nu este în primul rând un partid. (…) Proiectul meu este România şi ştiu ce avem de făcut – să mergem la europarlamentare şi să dăm primul test politic, să obţinem rezultate foarte bune, apoi să construim un proiect solid pentru alegerile prezidenţiale, să creştem o listă politică pentru adminstraţia publică locală şi să câştigăm alegerile locale, (…) să devenim prima forţă politică din România după alegerile parlamentare.

Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră, aici, în partid, să construim împreună o nouă elită politică, un proiect inovativ şi care să surprindă pe toată lumea, o organizaţie care să permită membrilor ei să înveţe şi să crească în politică, dar pentru ceilalţi, nu pentru sine, să înţeleagă ce datorează societăţii şi cum trebuie să lupte ca să o modeleze într-una mai bună”, a transmis Cioloş, citat de jurnaliștii de la Digi24.

Cioloș a anunțat și faptul că alegerile prezidențiale din acest an sunt un obiectiv pentru PLUS, fără a spune însă dacă va candida sau nu.

”Trebuie să construim un proiect solid pentru prezidențiale. Trebuie să redăm consistență mandatului președintelui”, a mai completat președintele PLUS.

În cadrul întrunirii de sâmbătă au fost aleși membrii Consiliului Naţional al formaţiunii. Conform statutului partidului, Consiliul Naţional este format din preşedintele PLUS şi încă o sută de membri aleşi prin vot proporţional de listă. Însă, până la formarea tuturor filialelor judeţene, Consiliul Naţional va avea 51 de membri. Vor fi membri de drept în Consiliului Naţional liderii filialelor judeţene, filialei Bucureşti şi a celei pentru Diaspora.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.