Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS

1
162

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS. Cioloș a fost ales cu 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna. Toate voturile membrilor USR PLUS în turul al doilea au fost exprimate online. Alegerile pentru funcția de președinte s-au desfășurat în două tururi. La primul tur de scrutin au fost 3 candidați: Dacian Cioloș a obținut 46% (15.111), Dan Barna a obținut 43,9% (14.404 voturi), în timp ce Irineu Darău a obținut 10,1%. (3.300 voturi). Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti. Imediat după anunțul victoriei sale, președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, că după ce va fi ales noul Birou Național al formațiunii politice va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură. El exclude în continuare cooperarea cu premierul Florin Cîțu și spune că „toate variantele sunt pe masă”. Totodată, Cioloș nu vrea să ocupe o funcție în Guvern, spunând că se va ocupa de partid. „Știți care a fost poziția USR PLUS de până acum. Nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliție cu PNL și cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra și în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîțu. Deocamdată nu e clar ce-și dorește PNL. Mâine alegem noul Birou Național. După ce avem o primă discuție în Biroul Național, avem ce să discutăm. În primul rând așteptăm rezultatul moțiunii de cenzură”, a afirmat, vineri seara, Dacian Cioloș.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Misterul continuă, nimeni habar n-avea cum a ajuns Cioloș comisar european pe vremea lui Băsescu, nici acum nu înțelege nimeni cum un partid de 1% a preluat un partid de 14 %. Poate acum ar trebui schimbat și numele partidului în USF, Uniunea Salvați Franța cu banii, resursele minerale și munca românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.