Danemarca, restricții de circulație pentru români

0
86

Autoritățile daneze au impus noi restricții pentru românii care vor să meargă în Danemarca. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că românii pot intra în Danemarca doar dacă au un motiv întemeiat, fără a fi necesară prezentarea testului pentru COVID-19. Măsura se va aplica de la 1 august, ora 00.00. Astfel, Danemarca a inclus România pe lista ţărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Luxemburg și Portugalia. Pe de altă parte, cetăţenilor români cu drept de şedere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România, în timp ce românii care merg în această țară în scop turistic nu le va mai fi permisă intrarea, tot de la data 1 august 2020.

Astfel, persoanele care călătoresc din ţări „închise” pot intra în Danemarca în următoarele situaţii: „cetăţenii danezi şi cei rezidenţi în Danemarca pot intra fără restricţii dacă prezintă documente relevante: yellow card valabil, permis de şedere, card de rezidenţă, certificat de înregistrare pentru cetăţenii UE sau contract de închiriere sau alt document care să ateste reşedinţa în Danemarca”, potrivit link-ului furnizat de MAE.

Dacă munciţi în Danemarca. Puteţi intra în baza unui contract de muncă valabil, chiar dacă nu a fost folosit.

Studiaţi în Danemarca. Trebuie să prezentaţi o scrisoare de confirmare din partea instituţiei de învăţământ care să dovedească că sunteţi înscris la cursuri sau urmează să participaţi la un examen de admitere. Sunteţi partener, părinte etc. al unei persoane rezidente în Danemarca. Pentru informaţii în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga, la link-ul: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.