Dănuț Cristian este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea

0
480

Consiliul Județean Vrancea, întrunit marți după-amiază în ședință ordinară, l-a desemnat pe Dănuț Cristian în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea. Postul a rămas vacant după alegerile din 11 decembrie 2016, când cel care deținea această funcție, Dragoș Bîrlădeanu, a fost ales deputat PSD de Vrancea.

Dănuț Cristian, de profesie jurist, aflat la al doilea mandat de consilier județean din partea PSD, a fost singura propunere a social-democraților pentru această funcție. Grupul liberal a avut, la rândul său, o propunere, în persoana consilierului PNL Ciprian Epure. În urma exercitării votului secret, Dănuț Cristian a obținut 19 voturi pentru și 13 împotrivă, în timp ce Ciprian Epure a primit 13 voturi pentru (de la colegii săi de partid) și 19 împotrivă. Concret, majoritatea PSD-ALDE a funcționat impecabil, așa cum era de așteptat, Cristian fiind votat în unanimitate în grup.

Întrebat la final ce l-a recomandat pe Dănuț Cristian pentru această funcție, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat: “Tinerețea, bărbăția și experiența. Dacă numeam pe cineva mai spre pensie ați fi spus toți că am ales un…. Știți că eu întotdeauna am dat credit generației tinere. Și el e un tânăr jurist care, după părerea mea, se va achita de sarcinile pe care i le-a dat Consiliul Județean și va fi un politician foarte bun”.

De altfel, semnalul că Dănuț Cristian va fi succesorul lui Bîrlădeanu în funcția de vicepreședinte al CJ Vrancea a fost dat încă de la prima ședință care a avut loc după scrutinul din decembrie anul trecut. Atunci, Cristian a ocupat în sală fotoliul pe care stătea Dragoș Bîrlădeanu în timpul ședințelor pe care nu le prezida.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.