De ce ar trebui să lucrezi cu o firmă de consultanță pentru mediu?

0
225

Consultanța de mediu este, deseori, o formă a consultanței pentru conformitatea în raport cu anumite norme. Consultantul se asigură că respectivul client se află în conformitate cu regulamentul ce privește mediul. Sunt multe feluri de consultanță de mediu, dar cele două categorii principale se împart între cei ce intră în domeniu din aria industrială și cei ce intră din partea ecologiștilor.

Consultanții de mediu lucrează într-o gamă foarte largă de domenii de activitate. Fie că oferă consultanță legată de nivelele de azbest sau de plumb ori derulează procese de research pentru a ajuta firmele să fie precaute și să evite potențiale sancțiuni. Aceste servicii de consultanță se pot generaliza și pot acoperi mai multe zone, ori se pot specializa pe câte o nișă, cum ar fi gestionarea deșeurilor.

Oamenii care se ocupă cu servicii de consultanță de mediu au, de obicei, diplomă de licență sau chiar de master în inginerie de mediu, știința mediului, studii de mediu, geologie sau un domeniu științific. Au cunoștințe avansate în ceea ce privește setul de reguli aplicate pentru protecția mediului, ca să poată sfătui clienții din industrii private sau instituții de stat pentru a evita amezi, litigii sau tranzacții făcute în baza unor informații nesigure.

Cum îți poate ajuta business-ul angajarea unei firme de consultanță de mediu?

Problemele de mediu devin din ce în ce mai serioase și oamenii cer o schimbare. Acest lucru dă constant naștere unor noi reguli pentru protecția mediului, cărora firmele trebuie să se supună. Respectivele reguli pot veni din partea autorităților de stat, celor locale, corpuri regulatorii sau grupuri de industrii și acoperă multe aspecte din operațiunile unui business. Adaptarea la regulile pentru mediu consumă foarte mult timp și cea mai mică greșeală se poate dovedi foarte, foarte costisitoare. Cu un expert în mediu de partea ta, poți ajunge la un nivel optim de conformitate cu regulile, pe care poți să îl și menții.

Sănătate și siguranță

Proiectele care produc îngrijorări cu privire la mediu creează, implicit, îngrijorări cu privire la sănătate și siguranță. Contractarea unor servicii de consultanță asigură gestionarea și minimizarea pericolelor de la locul de muncă: calitatea aerului din interior, expunerea la substanțe periculoase ș.a.m.d.

Pe lângă faptul că este crucială pentru binele angajatului, îmbunătățirea condițiilor de sănătate și siguranță la locul de muncă va crește satisfacția și productivitatea angajatului, va eficientiza procesele și va preveni apariția anumitor probleme legale.

De ce consultanță?

Externalizarea serviciilor de consultanță pentru mediu are mult mai multe beneficii decât apucarea taurului de coarne pe cont propriu. Profesioniștii acestor firme au deja experiența necesară în abordarea sarcinilor ce privesc mediul. Dacă ar trebui să înveți propriul staff să facă ce fac experții, ar dura foarte multă vreme și afacerea nu ar mai funcționa eficient.

Ipotetic vorbind, ai putea delega un angajat să se ocupe de aspecte legate de mediu. Ar fi o opțiune viabilă, însă apelarea la o firmă de consultanță are mai multe beneficii. Un consultant este mai flexibil decât un angajat. Decât să plătești un angajat în plus pentru un anumit timp în plus, poți contracta un expert pentru proiecte specifice, iar în acest fel gestionezi mai bine resursele financiare.

În concluzie, este mai eficient și mai lucrativ externalizare alaturii ce acoperă mediul către o companie de profil, cu renume, pe care știi că te poți baza.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.