De la 1 februarie, familiile sărmane ar trebui să primească bani pentru a-și trimite copiii la grădiniță. În practică, lucrurile scârțâie

0
370

De la 1 februarie, familiile sărace, care au copii de grădiniţă, vor primi un ajutor în plus de la stat. Așa prevede o lege intrată în vigoare în luna ianuarie, lege menită a–i ajuta pe copiii din familiile sărace să urmeze cursurile unei grădinițe, în ciuda  neajunsurilor cu care se confruntă părinții. În practică, însă, acest ajutor ar putea întârzia, pentru că autorităţile locale nu au pregătit listele cu potenţialii beneficiari.

Ca sa primească tichetul social, copiii trebuie să meargă zilnic la grădiniţă, iar eventualele absenţe să fie motivate. Familiile care vor să primească acest ajutor trebuie să depună o cerere la Primărie. Se încadrează cei care au copii cu vârste între 3 şi 6 ani şi un venit lunar de cel mult 284 de lei pe membru de familie.

Statul estimează că va cheltui aproape 40 de milioane de lei pe an cu tichetele sociale, care ar putea ajunge la 110.000 de copii.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.