Decizie definitivă în DOSARUL DE CORUPȚIE în care se luau spăgi pentru promovarea examenului auto

0
689

Magistrații de la Curtea de Apel Galați s-au pronunțat definitiv în dosarul în care au fost implicate mai multe nume sonore din județul Vrancea. C.A Galați a respins ca nefondate declarate de inculpații M.E., L.I.E. și C.G.M. împotriva sentinței penale a Tribunalului Vrancea prin care aceștia au fost condamnați la pedepse de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Faptele reținute în acest dosar au fost comise în perioada 2010-2012. La acea vreme, oamenii legii au efectuat un flagrant într-o stație de carburant unde lucra unul dintre inculpați.  G.M.C. ar fi fost prins în timp ce solicita bani unui martor denunțător în acest dosar spunând că are influență asupra lucrătorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Vrancea. Conform anchetatorilor, la data de 05.05.2010, inculpatul M.E., la data comiterii faptei director al unei şcoli de şoferi, a pretins şi a primit de la martora Z.M. suma de 250 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionarii examinatori şi a promis că îi va determina pe aceştia să o promoveze la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B. Trei zile mai târziu, inculpatul C.G.M. a pretins suma de 200 de euro de la inculpata P.C. şi suma de 250 de euro de la martorul C.G.C. pretinzând că are influenţă pe lângă funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Vrancea şi a promis celor două persoane că îi va determina pe examinatori să le promoveze la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B. În luna iunie 2010, inculpatul L.I.E împreună cu L.C. l-a sprijinit pe numitul C.G.M. să pretindă sumele de bani sus-menţionate de la inculpata P.C. şi de la martorul C.G.C. şi să le promită celor doi că îi va determina pe examinatori să-i promoveze la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B. Dacă inițial în dosar au fost vehiculate șase nume, condamnarea pronunțată de Curtea de Apel Galați îi vizează doar pe trei dintre aceștia, respectiv, directorul unei școli de șoferi din Focșani, persoana care a pretins banii, și un intermediar. „Curtea de Apel Galați a pronunțat, la data de 24.03.2022, o hotărâre definitivă prin care au fost respinse, ca nefondate, apelurile declarate de inculpații M.E., L.I.E. și C.G.M. împotriva sentinței penale a Tribunalului Vrancea prin care aceștia au fost condamnați la  pedepse de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. De asemenea, tot prin aceeași hotărâre s-a  admis apelul declarat de un alt inculpat, O.I., cauza fiind trimisă spre rejudecare la Tribunalul Vrancea, doar în ceea ce privește persoana anterior-menționată. În ceea ce îl privește pe numitul S.F., prin hotărârea anterior menționată, a încetat procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, întrucât, în această din urmă situație, a intervenit prescripția răspunderii penale”, a transmis astăzi Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vrancea.

 

 

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.