DEMISIE din Consiliul Județean. Consilierul PNL Liliana Viorica Pleșa a decis să plece

0
392

Demisie din Consiliul Județean. Consilierul PNL Liliana Viorica Pleșa a decis să părăsească miniparlamentul județean. Demisia vine după ce președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a tot spus în ultima vreme că nu mai vrea în posturi cheie liberali care au avut probleme cu legea. Toma s-ar fi referit, spunând asta, atât la Liliana Viorica Pleșa cât și la Ionuț Filimon.

Anunțul privind demisia lui Pleșa a fost postat marți pe contul de facebook al PNL Vrancea. “În urma discuțiilor purtate și a evenimentelor din ultima perioadă, doamna Viorica Pleșa și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Președintele Cătălin Toma a acceptat demisia, iar zilele următoare se vor face demersurile necesare înlocuirii în cadrul Consiliului Județean Vrancea”, a postat pe facebook conducerea PNL Vrancea.

În locul Lilianei Viorica Pleșa va intra în Consiliul Județean Vrancea  Victor Ciumac, de 29 de ani.

Liliana Viorica Pleşa, fost contabil în cadrul Oficiului Cumpărări-Vânzări de Locuințe  din CUP SA, a fost acuzată că ar fi furat suma de 1,5 miliarde de lei vechi. Anchetatorii au susținut la momentul respective că Pleșa prelua de la casierele din subordinea sa banii colectați din ratele plătite de focșăneni pentru apartamentele achiziționate la începutul anilor ’90. Ulterior,  aceasta nu mai depunea banii la bancă şi îi folosea în interes propriu. Conform expertizei financiar-contabile realizate de Parchet în cadrul anchetei, Viorica Pleșa a delapidat timp de 4 ani suma totală de 1.406.929.015 de lei. După ce a fost arestată, Pleșa a recunoscut în faţa anchetatorilor că a luat banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.