Demisii după alegerile din 5 iunie

0
493

Deși a obținut un rezultat satisfăcător la alegerile din 5 iunie, liberalii par a sta sub un butoi de pulbere. Drept dovadă și demisiile anunțate recent. Este vorba despre Marius Crăciun, președintele PNL Vînători, fost candidat la funcția de primar al acestei comune, care  și-a anunțat demisia din funcția de președinte al organizației locale. Crăciun spune că va renunța și la funcția de consilier local.

„În urma rezultatelor foarte slabe obținute la alegerile locale din comuna Vânători, va comunic retragerea mea din funcția de președinte a organizației locale PNL Vânători. Totodata, va solicit invalidarea mea ca și consilier al Consiliului Local Vânători și validarea următorului candidat în ordinea listei. Menționez ca aceasta hotărâre este definitiva și irevocabila, comunicată și colegilor din organizație. Aceste retrageri ar fi trebuit sa fie chestiuni interne, de partid, dar am datoria morala de a ma explica fata de cei peste 500 de oameni care au avut încredere în mine și în programul PNL. Asa cum le-am spus și colegilor din organizația locală, vina pentru pierderea alegerilor este aproape în totalitate a mea prin faptul ca tipul de candidat propus nu are, încă, suportul de înțelegere și acceptare a electoratului din comuna Vânători. În afară de asta, noi ca echipă nu avem prea multe a ne reproșa. Aproape toți am făcut eforturi deosebite în încercarea de a convinge cetățenii și voturile noastre au fost obținute într-un mod corect, respectând legea și pe concurenții politici”, a scris Marius Crăciun pe Facebook.

Un alt lider local PNL, candidat la postul de primar al comunei Măicănești, a anunțat, prin aceeași metodă, că face un pas înapoi după ce a pierdut alegerile din 5 iunie. 

Într-o situație similară se află și Răzvan Pașcu, candidatul PNL la Primăria Măicănești.

„O înfrângere nu e niciodată ușoară. Fiind totuși vorba doar o competiție electorală, de o luptă politică, important este să îi pun punct într-un mod demn, constructiv și pozitiv. Să cauți să reduci la minim din efectele toxinelor electorale lansate în campanie. Îl felicit pe dl Necula pentru victoria obținută chiar dacă scopul dumnealui a inclus pentru atingerea sa toate mijloacele posibile, inclusiv aruncarea unui candidat iepure care să confuzioneze alegătorii și, mai grav, calomnierea familiei mele. Eu nu am candidat pentru mine și de aceea după două nereușite consecutive e momentul să fac un pas înapoi. Sunt un om democrat și așa înțeleg să procedez. Comunitatea are nevoie de exemple la care să se raporteze și eu vreau să demonstrez că în niciun fel nu sunt obsedat de putere și nici nu sunt tentat de vreo funcție publică doar de dragul beneficiilor pe care le aduce unora. E un gest de onoare”, a scris liberalul pe facebook.

De asemenea, un alt demisionar este Nicolae Lățcan, care a plecat din funcția de președinte al PNL Milcovul.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.