Departamentul pentru Românii de Pretutindeni ar putea deveni minister. Ovidiu Burdușa: „Drepturile românilor trebuie protejate, oriunde s-ar afla!”

1
251

Secretarul de stat Ovidiu Burdușa, născut în Panciu și fost consilier județean PNL, este de părere că instituția pe care o conduce, respectiv Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ar trebui să-și recapete statutul de minister. În sprijinul afirmației sale, el aduce câteva argumente pertinente, adică faptul că activitatea Departamentului nu include relația cu Republica Moldova și, mai ales, că peste 25% din populația României trăiește în afara granițelor. În opinia sa, un minister al românilor de pretutindeni ar trebui să coordoneze activitatea a 3 departamente, unul care să se ocupe de relația cu Republica Moldova, altul de comunitățile de români din proximitatea granițelor și cel de al treilea, cel mai important, de românii aflați în Diaspora. Evident, noul minister ar trebui să aibă un buget pe măsură și o reprezentare de 18 parlamentari, adică 6 senatori și 12 deputați. „Peste 25% din populația țării noastre locuiește în afara granițelor. Aceste milioane de români plecați peste hotare au nevoie de reprezentativitate și de grija statului român. Drepturilor lor trebuie protejate oriunde s-ar afla și au nevoie de oportunități pentru a reveni acasă în orașele și satele natale, alături de familie. Pentru a îndeplini toate acestea și multe alte nevoi pe măsura așteptărilor, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni trebuie să revină la statutul de minister. Ne dorim, totodată, să mărim acea cotă de reprezentare în Paramentul României. Nu mi se pare corect că la o populaţie de cinci milioane de votanţi în străinătate să fii reprezentată de şase parlamentari: doi senatori şi patru deputaţi. Ar trebui să avem o reprezentare de 18 parlamentari: şase senatori şi 12 deputaţi şi un colegiu separat cu Republica Moldova“, a declarat secretarul de stat Ovidiu Burdușa pentru știridiaspora.ro.

1 COMENTARIU

  1. Ei asta-i acum , pentru 40 mii oameni, cati a convins el sa se inscrie in registrul AEP, ii trebuie si minister. Du-te bah la munca, cinstita nu mai parazita statul roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.