Deputat Ion Ștefan: „Guvernul PNL-PSD este preocupat să bage “pe conductă” numai scumpiri! CUP Focșani va primi puteri nelimitate să ia pielea de pe vrânceni!”

1
100
Guvernul PNL-PSD este preocupat să bage “pe conductă” numai scumpiri!
Fără să țină seama că traiul zilnic al românilor este din ce în ce mai greu și mai scump, guvernanții “tiriplici” au votat miercuri posibilitatea ca prețul la apa potabilă și la canalizare să fie majorat după bunul plac al operatorilor de apă-canal. În plen, cei din PSD și PNL au votat astăzi proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 144/2021 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006. Singurii deputați care au votat împotrivă au fost parlamentarii Forța Dreptei.
Proiectul de lege are un efect negativ asupra clienților racordați la serviciile de apă potabilă și canalizare/epurare și va duce ca facturile la apă și la canalizare să crească la 2,5% din veniturile medii ale familiilor racordate! Actul normativ dă bază legală pentru scumpiri drastice furnizorilor de apă-canal și împiedică autoritatea locală să-și spună părerea cu privire la tarifele practicate! În plus, operatorii locali de apă din mediul rural, așa cum mai sunt foarte puțini și în Vrancea, care acum au tarife mai mici în comparație cu cele ale CUP SA Focșani, vor fi sortiți pieirii pentru că le va fi imposibil să îndeplinească condițiile impuse de lege. Racordarea la sistemele de canalizare existente devine, practic, obligatorie. Vrâncenii știu prea bine cum este să plătească serviciile de apă-canal ca pe un serviciu de lux! Cu acordul conducerii Consiliului Județean Vrancea, al președintelui Cătălin Toma, aceste tarife către populație au cunoscut o explozie, ele crescând cu peste 40% în vara acestui an! Atunci, la 1 iulie, CUP Focșani a scumpit apa potabilă pentru populație la 5,75 lei/mc și canalizarea la 5,42 lei/mc. Cu aceste tarife, vrâncenii sunt în top la cele mai scumpe servicii din țară, chiar dacă reprezentanții CJ se dau cu fundul de pământ că la alții ar fi chiar mai scumpă apa decât la Focșani! Prin acest act normativ, practic, CUP Focșani va primi puteri nelimitate să ia pielea de pe vrânceni! Ceea ce uită și CJ și CUP Focșani să ia în calcul este gradul de suportabilitate pentru aceste scumpiri și faptul că vrâncenii nu au salariile majorate în raport cu aceste măriri de prețuri! Guvernul avea bani la dispoziție, prin POIM 2014-2020. Dar, din 3,5 miliarde lei pentru apă și canalizare, au cheltuit sume infime. Din acest motiv, noi cei de la Forța Dreptei am votat împotrivă și rămânem alături de români, onorându-ne promisiunea de a nu scumpi traiul de pe o zi pe alta! (Sursa tex și foto: deputat Ion Ștefan)
Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Fiecare partid ar trebui obligat să-și vadă de doctrina lui. Românii au votat PNL și PSD. Deci românii vor economie dezvoltată și protecție socială. Românii nu au votat Partidul ecologist sau Partidul Verde, astea împreună nu trec de 1%. De ce România impune doctrina unor partide de 1% dar nu pe cea a partidelor de 70% e un mister și în același timp o demență totală. Dacă nici doctrina partidelor, nici votul oamenilor nu mai au nicio importanță și luăm totul servit de la UE păi atunci ar fi logic să desființam partidele și să avem numai funcționari UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.