Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    AcasăActualitateDeputatul AUR Georgel Badiu a scos bani din buzunar pentru a-și susține...

    Deputatul AUR Georgel Badiu a scos bani din buzunar pentru a-și susține campania electorală. AEP spune și cât

    Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, pe scurt AUR, este formațiunea care a reușit într-un timp relativ scurt să își câștige o plajă destul de colorată de adepți, cărora discursul formațiunii conduse de focșăneanul George Simion li s-a părut cel corect pentru anul 2020 și viitor. Fără un program concret, însă abundând de critici la adresa actualei clase politice și în general la adresa oricui, AUR a reușit chiar să obțină la alegeri un scor care i-a asigurat intrarea în Parlament. A fost suficient să apară ca patrioți care vor lupta cu mafia. Toată mafia, probabil pe sistemul Corrado Cattani, personajul din cunoscutul serial „La Piovra”. Dacă nu a avut candidați în Bacău, Călărași, Giurgiu, Harghita și Tulcea, în Vrancea partidul a strâns membri, ba chiar are pentru următorii ani un reprezentant în Camera Deputaților, fostul polițist Georgel Badiu – președinte al AUR Vrancea. Probabil asta a și atras electoratul vrâncean, persoana unui polițist care luptă împotriva sistemului pe care l-a părăsit prin pensionare, dar totuși împotriva căruia nu a avut nimic de spus sau de semnalat pe vremea când era încă în activitate și purta cu mândrie însemnele Ministerului Afacerilor Interne. Una peste alta, fiecare s-a descurcat cum a putut, iată că am ajuns cu bine în anul de grație 2021, iar viitorul sună bine. Nu a fost chiar pe degeaba participarea lui Georgel Badiu în alegeri, ci, ca mulți dintre candidații AUR, deputatul vrâncean a investit în campania electorală. Cât, ne spune Autoritatea Electorală Permanentă, care a publicat în Monitorul Oficial raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor.

    Potrivit documentului, numărul total de candidați în Vrancea la cele două camere a fost 11, însă doar două persoane au cotizat. În Decizia emisă de Biroul Electoral de Circumscripție nr 41 Vrancea în octombrie 2020, au fost admise candidaturile propuse de AUR la Alegerile pentru Camera Deputaților, respectiv Georgel Badiu, Cosmin George Rusu, Viorel Militaru, Florica Florentina Pîslaru, Dorin Marian Gălățanu, Daniela Petrea și George Anghelache, în timp ce pentru Senat au fost admise 4 candidaturi: Ilie Roșu, Nicolae Damian, Marricel Spulber și Nela Țigănuș. Investitorii au fost însă doar Georgel Badiu și Ilie Roșu și, potrivit datelor primite de AEP și analizate până pe 15 decembrie, contribuțiile electorale au venit exclusiv din veniturile proprii ale celor doi. Astfel, Georgel Badiu a investit serios, numele acestuia fiind menționat pe tabel la dublu: o dată cu 10.500 lei, iar a doua oară cu 10.000 lei. Pe de altă parte, contribuția candidatului la Senat, Ilie Roșu, a fost de 5.000 de lei, tot din venituri proprii.
    În documentul publicat în Monitorul Oficial mai este însă un tabel, cel al cheltuielilor electorale pe fiecare circumscripție. Ajungând la Vrancea aflăm că 0 a fost cuantumul total al cheltuielilor pentru promovarea și difuzarea materialelor de propagandă electorală la radio, televiziune și în presa scrisă, 0 cel al cheltuielilor pentru producția și difuzarea materialelor de propagandă electorală online, 0 lei au fost investiți în cercetări sociologice și tot 0 lei s-au băgat în afișe electorale. Același 0 apare și la rubrica unde ar trebui menționat cuantumul total al cheltuielilor pentru închirierea de spații și echipamente și cheltuielilor de protocol destinate organizării de evenimente cu tematică politică, economică, cultură sau socială, pentru transport și cazare, pentru asistență juridică și alte tipuri de consultanță, precum și pentru plata serviciilor mandatarilor financiari. În schimb, 56.018,59 lei a însemnat cuantumul total al cheltuielilor pentru broșuri, pliante și alte materiale de propagandă electorală tipărite, iar 72 lei a fost cuantumul total al cheltuielilor pentru comisioane bancare.
    Dacă ne uităm pe alte cifre, cele care apar în declarațiile de avere completate pe anul 2020 de actualul deputat, aici se arată că Georgel Badiu are o pensie de serviciu MAI care în anul anterior a fost de 85.200 lei, per total. Și atât. Ar mai fi un împrumut contractat în 2010, în sumă de 20.000 de lei, care posibil să nu trebuiască a fi returnat niciodată, dat fiind că în declarație nu este trecută data scadenței, un „depozit bancar sau echivalente”, deschis chiar în anul 2019, cu o valoare la zi de 52.000 lei, dar și un „cont curent sau echivalente (inclusiv card)” deschis în 2017, în sumă de 5.017 lei. Însă în declarația completată în octombrie 2020, pe vremea când Badiu era simplu candidat și nu deputat, contul curent deschis în 2017 nu este menționat. Deputatul are și trei mașini: un Audi fabricat în 2008, un VW Golf fabricat în 2008 și un Ford Fiesta fabricat în 2003. Ca bunuri imobile apar un teren intravilan în suprafață de 1.205 metri pătrați situat în Garoafa, cumpărat în 2008, un apartament de 68,89 mp în Focșani, cumpărat în 2012, și o casă în suprafață de 154 mp în Garoafa, construită între anii 2008 – 2013. Toate aceste bunuri sunt însă deținute jumi-juma cu fosta soție, de care deputatul a divorțat anul trecut.
    Până la candidatură, ultima declarație de avere înregistrată de Agenția Națională de Integritate era din august 2017, când Georgel Badiu era șef birou la IPJ Vrancea. Pe document apare doar Golful, vânduse în ianuarie 2017 o mașină cu 9.000 de euro, avea mult mai multe datorii, pe lângă creditul de 20.000 fără dată scadentă apăreau și o datorie către Primăria Focșani, în sumă de 46.373 lei, scadentă în 2017 (probabil pentru achiziționarea apartamentului de serviciu), dar și un alt credit contractat în 2013, fără dată scadentă, de 36.000 de lei. Veniturile pe anul anterior reprezentau salariul de la IPJ Vrancea, care atingeau un total de 79.937 lei, la care se adăuga salariul soției sale judecătoare, în sumă de 147.642 lei. Și, dacă tot am ajuns la trecutul în uniformă, prima declarație existentă pe site-ul ANI a fost completată de Badiu în iunie 2009. În document apare doar terenul intravilan din Garoafa, care pe atunci avea o valoare de impozitare de 5.577 lei, trei mașini – Seat Ibiza fabricată în 2001, Opel Corsa – fabricată în 1997, și un Hyundai Lantra, fabricată în 1998. Și pe atunci era menționată o datorie, respectiv un împrumut contractat în 2005, fără dată scadentă, în valoare de 24.200 lei. Veniturile pe anul anterior erau compuse din salariul de la IPJ Vrancea – 51.847 lei, și norma de hrană – 6.588 lei.

    spot_img
    spot_img

    ARTICOLE SIMILARE

    Ștefan Hrușcă, Tronos, Ducu Bertzi, Fuego și soprana Diana Alexe concertează în luna decembrie la Adjud

    Seria de concerte de Crăciun vor aduce și anul acest lumină și căldură în...

    VIDEO! Structurile Ministerului de Interne din Vrancea asigură măsurile de ordine și protecție în perioada minivacanței de 1 Decembrie

    Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea: În contextul minivacanței prilejuite de sărbătoarea religioasă a „Sfântului Apostol...

    Cauți de muncă în Vrancea? Iată oferta

    Pentru vrâncenii aflați în căutarea unui loc de muncă ar fi utilă consultarea ofertelor...

    ARTICOLE POPULARE

    VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

    Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

    ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

    În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...