Deputatul de Vrancea, Ciprian Nica: Legea privind comercializarea produselor autohtone în supermarketuri, un pas determinant și firesc

0
385

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica susține, într-un comunicat de presă că legea privind comercializarea produselor alimentare este un pas determinant și firesc în susținerea și comercializarea produselor românești în supermarketuri.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți parlamentari PSD și a fost aprobat miercuri, 8 iunie 2016. Acest proiect a fost realizat la propunerea autorităților publice de nivel intermediar și a producătorilor de produse agro-alimentare, în urma unor dezbateri extrem de benefice, din care a rezultat faptul că este nevoie de susținerea produselor românești, puse de multe ori în dificultate de politicile marilor retaileri.

O dată cu aprobarea legii, comercianții — persoane juridice autorizate au obligația ca pentru categoriile: carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate și de panificație să achiziționeze aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanțul scurt de aprovizionare.

“Speranța mea este ca legea să fie promulgată de Președintele României cât mai repede, iar metodologia de desfășurare a acțiunilor privind lanțul scurt de aprovizionare să se elaboreze cât mai repede de către Guvernul României.

Trăim în România și este normal ca produsele de bază pe care le consumăm să fie, în procent majoritar, Made in Romania!”, a scris în comunicatul de presă deputatul de Vrancea, Ciprian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.